Welkom in Hanzestad Kampen!

Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. Eigenlijk gewoon een openluchtmuseum. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. Ontdek Kampen en laat je verrassen!

schapen schip

Ontdek Hanzestad Kampen

Hanzejaar 2023

Hanzejaar 2023

Dit jaar wordt het Hanzejaar 2023 georganiseerd. Een jaar waarin Hanzestad Kampen samen met acht
andere Hanzesteden in Oost-Nederland extra betekenis geeft aan 800 jaar Hanze gedachtengoed.

Gisteren, vandaag en de toekomst ontmoeten elkaar in de Hanzesteden. Vanuit de rijke historie
worden nieuwe oplossingen bedacht voor vandaag en morgen. En daarbij wordt ambitie en lef
getoond, zoals de Hanzesteden en hun bewoners dat al meer dan 800 jaar doen.

Beleef de Hanze in Kampen!  

Kom gezellig winkelen in Kampen!

Kom gezellig winkelen in Kampen!

De sfeervolle Oudestraat slingert door de monumentale binnenstad en is een aaneenschakeling van exclusieve boetiekjes, trendy woonwinkels, hippe kledingwinkels en bijzondere speciaalzaken. Vergeet ook de leuke winkeltjes in de Geerstraat, de Broederstraat en de Botermarkt niet.

Culturele winterwandeling door Kampen

Kampen en kunst gaan hand-in-hand. In 2004 sloot de kunstacademie hier weliswaar zijn deuren maar Kampen bruist nog steeds van de creativiteit. Vind, in het historische hart van Kampen, je eigen weg van kunst. Met de Inspiratieroute Kampen kom je langs de mooiste en meest inspirerende creatieve plekken. Met tussenstops waar je, naast kunst kijken, lekker kunt eten en drinken. 

Ontdek de route hier

Glossy magazine KAMPEN

Wil je je voorbereiden op een bezoek aan Kampen en weten wat er te doen is in de stad? Blader dan online door de inspirerende edities van het Glossy Magazine KAMPEN. Ben je in Kampen? Dan kan je een exemplaar ophalen bij één van de Tourist Info Punten of bij één van de deelnemende organisatie. Veel leesplezier!

Lees verder
Praktische info

Praktische info

Kom je naar Kampen met de auto? Er zijn in en rondom de stad zijn genoeg parkeerplekken, gratis of betaald, waar je je auto kwijt kunt. Alles is daarmee bereikbaar op loopafstand. Hoe fijn is dat!

Gebruik de gratis Kampen Stadsontdekker

Beleef jouw ultieme bezoek aan Kampen met de Stadsontdekker. Op basis van lokale reviews matchen wij de best passende plekken aan jou om te bezoeken.

Ontdek Kampen op jouw manier

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo