Al eeuwenlang spelen ambachten een belangrijke rol in Kampen. Zo werkte in de 19e eeuw maar liefst 40% van de inwoners in de tabaksindustrie. Anno 2016, zijn de ambachten nog steeds iets waar Kampen zich op positieve wijze mee weet te onderscheiden. De ambachtelijke winkels in het centrum van Kampen zijn hier het levendige bewijs van. Daar vertellen de ondernemers vol passie over hun eigen ambachten. Reden genoeg om deze ambachtelijke winkeltjes onder de aandacht te brengen. Voor inwoners, regionale bezoekers en ook voor de internationale bezoekers. In samenwerking met de Stichting Koggewerf, Kampen Marketing, de gemeente Kampen en de Rabobank is een plattegrondje ontwikkeld die de bezoekers aan Kampen zal leiden naar de ambachtelijke winkels.
De ambachtelijke route is te verkrijgen bij alle deelnemende winkels en op deze website te downloaden of te gebruiken. Klik pdfhier  voor de digitale versie van de ambachtelijke route.

Hieronder een overzicht van de deelnemende ambachtelijke winkels:

Koggewerf
De locatie bij uitstek die het rijke hanzeverleden van Kampen toont. De Koggewerf is de thuishaven van de Kamper Kogge, het Koggemuseum, een middeleeuws huisje en de Taveerne. In 2011 werd ter hoogte van de werf op de bodem van de IJssel een 15-eeuwse kogge gevonden.

Schoenmaker Bolinde
Met veertig jaar ervaring weet dit duo alles van reparaties van schoenen, tassen, laarzen en andere lederwaren. Je lievelingsschoenen helemaal versleten? Geen paniek, de schoenmaker lapt ze weer op.

IJssalon Marena
Wie kan de verleiding van IJssalon Marena weerstaan? De diverse ijssmaken zijn bereid naar origineel Italiaans recept. Ook ben je hier aan het juiste adres voor ambachtelijke koffie en cappuccino.

Chocolaterie de Swaen
Bij de Swaen worden allerlei chocoladeproducten ambachtelijk en met passie vervaardigd. Terwijl je in de winkel de heerlijke geuren opsnuift, kun je met eigen ogen zien hoe de enthousiaste eigenaren de bonbons maken.

Bakkerij Smit
Luxe banketbakkerij met producten als gebak, koeken, bonbons en chocolade. Werkt op aanvraag van de klant. Bij de Konditorei Smit op een steenworp afstand, kun je al dat lekkere gebak direct nuttigen.

Stedelijk Museum/oude raadhuis
Niet te missen op de Oudestraat: het oude raadhuis van Kampen. In het Stedelijk Museum vind je een vaste kunstcollectie en jaarlijks meerdere wisselexposities. In de Schepenzaal waan je je in de late Middeleeuwen.

IJsselkade/bruine vloot
De bruine vloot is niet weg te denken in het stadsaanzicht van Kampen. De prachtige zeilschepen, waaronder de enige viermaster in Nederland, kunnen gehuurd worden voor meerdaagse vaar- en zeiltochten.

Eenhoorn/Olifant
Voor kwaliteitssigaren, biologische en fair trade koffie en thee ga je naar de Eenhoorn en de Olifant. Ook kun je een rondleiding krijgen door de sigarenfabriek en de koffiebranderij. Voor echte levensgenieters.

Meestersmid Sven de Lang
Kampens authentieke meestersmid die zijn vak tot in de puntjes beheerst. In deze historische smederij kun je een kijkje nemen hoe de sier- en kunstsmid met veel passie en liefde te werk gaat.

‘t Vuistje
Al sinds 1981 een vast adres voor allerlei binnenlandse en buitenlandse kazen, vers gebrande noten, wijnen en andere (zuivel)producten. Hier slaag je altijd in je zoektocht naar een goed cadeau.

Nur Design
Voor alle kledingreparaties, verstelwerk en het op maat maken van kleren. Bij deze kleermaker kun je zelfs terecht voor maatpakken, waarbij je de keuze hebt uit diverse stoffen.

D'Olde Zwarver
Deze molen dankt haar naam aan een grootschalige verplaatsing in 1952. Niemand weet echter precies hoe lang de molen al ‘rondzwerft’ in ons land. De molen voorziet nog steeds in tal van ambachtelijke spelt-, meel- en tarweproducten.

Stadspark/Arboretum Kampen
In het 'groene hart' van Kampen is het heerlijk wandelen, fietsen en picknicken. Twee van de drie overgebleven stadspoorten, de Broeder- en Cellebroederspoort, fungeren als machtige toegangspoorten tot het stadspark.

Juttershoek
Deze maritiem geïnspireerde winkel heeft voor iedereen wat wils. Van handgemaakte sieraden tot oude scheepsklokken. Het assortiment is op bijzonder wijze bij elkaar verzameld en achter elk product zit een uniek verhaal.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media