Ben je in Kampen? Dan mag een bezoekje aan de Koggewerf echt niet ontbreken. De Kamper Kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. Vrijwilligers van de stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip - de enige varende kogge in Nederland - in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen en het varend erfgoed van Nederland.

Op de Koggewerf komt de maritieme geschiedenis en de historische scheepsbouw tot leven. Je vindt er onder meer een timmerwerkplaats, smederij, naaiatelier, verteltheater, een visrookhuisje en een sfeervolle Taveerne met uitzicht over de rivier de IJssel.

Wat is er te doen? 
De sfeer van weleer opsnuiven in het ruim van de Kamper Kogge, een kijkje nemen in het middeleeuwse vissershuisje op de Koggewerf, zien hoe de bouw van het schip in z'n werk ging en bijzondere middeleeuwse vondsten bewonderen in de expositieruimte: voor bezoekers is op de Koggewerf, op één van de mooiste plekken van Kampen pal aan de rivier de IJssel, van alles te zien en te beleven. 

Rondleiding
Wie wil kan een rondleiding krijgen over de werf en op de kogge onder leiding van een gids. Je kunt meedoen aan een speurtocht of zelf de sfeer proeven aan boord van de Zwarte Dame, met een vaartocht compleet met zeemansliederen, verhalen en een heerlijke lunch. Ook voor een gezellig en origineel kinderfeestje, een bedrijfsuitje of workshopdag vormt de Koggewerf het perfecte decor. 

Voorstellingen
Bijzonder en meeslepend zijn ook de voorstellingen van de Sprooksprekers van de Kamper Kogge, waarin theater en vertelkunst samen komen. De Sprooksprekers spelen zowel 'thuis' als 'uit' en dat geldt ook voor de Kamper Kogge zelf. Het unieke schip is een publiekstrekker van formaat op tal van maritieme en middeleeuwse evenementen in binnen- en buitenland. 

Evenementen
De Koggewerf biedt daarnaast ruimte aan eeuwenoud vakmanschap zoals smeden, visroken, touwslagen en wolweven tijdens evenementen als de jaarlijkse Maritieme Markt op tweede paasdag en Open Monumentendag.

Kijk voor meer informatie over de Kamper Kogge en de Koggewerf op: https://kamperkogge.nl/

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media