Fietsen rondom Kampen
Fietsen in Overijssel en Gelderland; je kunt je er weken mee zoet houden. Alleen al in en rondom Kampen zijn talloze mooie fietsroutes. Plan bijvoorbeeld een fietsroute naar het Ganzendiep,  een zijtak van de rivier de IJssel. Maar ook door Mastenbroek, een eeuwenoude polder waar veel ruimte is voor natuur, is de moeite waard. Het is heerlijk om in de natuurlijke omgeving van Kampen een wandeling of fietstocht te maken. 

Smaakroute
Lekker fietsen rond Kampen en genieten van de vele (h)eerlijke streekproducten die de regio biedt?! Dat kan! Download hier een heerlijke smaakroute. Geniet van de vele leuke stops onderweg en streekproducten die onderweg voorbij komen. Sportief en culinair!

Fietsroutes langs de Kamper dorpskernen | 23 km
De Kamper kernen zijn omgeven door allerlei verschillende bezienswaardigheden, van sigarenfabriek tot en met een biologische schapenmelkerij, er is veel te bekijken. Elke fietsroute neemt je mee langs minimaal zes bijzondere plekken. Zo krijg je als fietser een totaalbeleving van de mooie natuurschoonheden in de regio. De fietsroute langs de Kamper dorpskernen is een route van 18 t/m 38 kilometer, waarbij het rondje Zalk een winterroute en een zomerroute heeft. Er zijn rustpunten op de kaart geplaatst, zodat je als fietser even kan uitrusten van de inspanning. De fietsroute is uitgewerkt in een handzaam boekje, dat gratis verkrijgbaar is bij de Tourist Info Punten. Download hier de fietsroute langs de Kamper dorpskernen. Geniet van de prachtige omgeving!

Fietsroute Rondje Kampereiland | 28 km

Startpunt: NS-station Kampen, Stationsplein 1

Je fietst de route via de knooppunten van het fietsnetwerk. De fietsrichting voor deze beschrijving is tegen de klok in. Start vanaf het station bij knooppunt 41. Fiets daarna naar: 13 > 14 > 15 > 16 > 34 > 35 > 33 > 13 > 41. Deze route kan je zelf korter of langer maken. Raadpleeg daarvoor de Fietsnetwerk borden langs de route. Download hier de uitgebreide routebeschrijving.

GPS Tandemtocht in Kampen
Wil je een hilarisch groepsuitje? Een fietstocht op een tandem geeft plezier voor tien. Naast de mooie route die gereden wordt door en rondom Kampen, kom je onderweg diverse opdrachten tegen. Echte doordenkertjes. Je wordt ontvangen met koffie en thee, krijgt uitleg en springt daarna op een tandem. Deze fietsroute in Overijssel zul je niet snel vergeten.

Rondje Kampen-Zwolle | 44,5 km
Zwolle en Kampen zijn twee boeiende Hanzesteden aan de IJssel. De roemrijke geschiedenis van het middeleeuwse Hanzeverbond heeft hier z’n sporen ruimschoots nagelaten. Fiets deze prachtige route langs de uiterwaarden van de IJssel, door natuurgebied de Vreugderijkerwaard en door de dorpskernen Wilsum, 's-Heerenbroek, en Zalk. Download hier de fietsroute met een beschrijving van alle highlights, leuke rustpunten en horecagelegenheden die je onderweg tegenkomt. 

Beleef de IJssel route Kampen - Zwolle | 54,9 km
Nederland is kwetsbaar voor overstromingen, zeker in de IJssel-Vechtdelta. Om het water veilig af te kunnen voeren, krijgen rivieren de ruimte. Ontdek het Reevediep, een nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer, en de mooie uitgestrekte landschappen.
Download hier de complete route en uitgebreide omschrijving.


Fietsroute Rondje Kampen - Elburg | 53 km
Startpunt NS-station Kampen, Stationsplein 1. Je fietst de route via de knooppunten van het fietsnetwerk. Start vanaf het station bij knooppunt 41. Fiets daarna naar: 68 > 69 > 40 > 44 > 25 > 26 > 81 > 03 > 30 > 46 > 45 > 42 > 97 > 66 > 65 > 71 > 67 > 68 > 41. Deze route kan je zelf korter of langer maken. Raadpleeg daarvoor de Fietsnetwerk borden langs de route. 

Fietsroute Wilsum & Mastenbroek | 38 km
Een prachtige route langs natuurgebied de Scherenwelle, het dorp Wilsum, museum de Kroon, de Oude Melkfabriek, Stoomgemaal d'Olde Mesiene en Het Asjesgoed. Download hier de complete route.

Leuke tip: 
Verken de omgeving van Kampen met een E-Chopper. De nieuwe revelatie op het gebied van moderne vervoersmiddelen! Leuk voor langere of korte ritten, voor je het weet ben je op de plek van bestemming. Zonder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen of lawaai. De e-chopper huur je bij www.kamperevents.nl


Ontdek nog meer fietsroutes in de omgeving op www.ontdekdeijsseldelta.nl of op www.visithanzesteden.nl.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media