Het is heerlijk wandelen in de historische binnenstad van Kampen maar vergeet ook de omgeving niet! Je kunt op eigen houtje een wandeling maken door de prachtige straatjes, stegen, het oude stadspark, de Stadsburgerweijden of langs de IJssel maar...het is ook leuk mee te doen met een georganiseerde stadswandeling of een digitale route in de IJsseldelta te volgen.

Wandelen door de stad
Laat je rondleiden door de stad. Wedden dat je ineens nieuwe dingen ziet die je nooit eerder gezien hebt? Reserveer een rondleiding of arrangement bij één van de Tourist Info Punten of bij  Kampen & Beyond. Liever de stad op eigen houtje verkennen?Gebruik dan de gratis Stadsgids app

Highlightsroute
Een mooie route door de stad waar bij je alle highlights ontdekt. Op de plattegrond worden vele monumenten, musea, prachtige doorkijkjes en binnentuinen aangegeven. Je weet met deze route zeker dat je het mooiste dat Kampen te bieden heeft te zien krijgt. Download hier de complete route of vraag om een gedrukt exemplaar bij de Tourist Info Punten in de stad. 


Hanzestadswandeling | 4 km
Een mooie wandeling door de historische binnenstad van Kampen. Het Hanzeverleden is overal in de stad nog terug te vinden. Je ontdekt de sporen van het rijke Hanzeverleden. Download hier de complete route. De papieren versie is ook te verkrijgen bij de Tourist Info Punten.


Wandelen in de omgeving
Heb je zin om te wandelen in de IJsseldelta en wil je jouw route zelf uitstippelen? Plan dan je wandelroute online en geniet van de prachtige omgeving van de IJsseldelta. Ook kun je voor kant-en klare wandelroutes in de IJsseldelta het overzicht van startpunten bekijken. Liever een wandelkaart op zak? Kom dan naar één van de Tourist Info Punten voor de Wandelkaart IJsseldelta.


Wandeling door Wilsum en langs de IJssel | 5,2 km
Vanuit het centrum van Wilsum is een route van 5,2 km uitgezet met rode pijlen en paaltjes. Eerst wandel je over de dijk langs de oudste kerk van Overijssel. Je vervolgt de route door   natuurgebied de Scherenwelle. Daarna kom je op een pad langs de IJssel met een uitkijkpunt en strandje. Meer naar het zuiden loop je vanzelf de Koppelerwaard binnen langs een grote waterplas. Tenslotte wandel je over de dijk, langs diverse boerderijen, weer terug naar het startpunt. Bijzonder: in het voorjaar bloeit de zeldzame Kievitsbloem in natuurgebied de Scherenwelle. Bekijk hier de uitgebreide route en plattegrond.


Wandeling door het Reevediep | 8 km
Het Reevediep is een nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer. Via deze geul wordt tijdens extreme omstandigheden hoogwater van de IJssel afgevoerd naar het IJsselmeer. Het is ook een plek waar iedereen volop kan genieten van de natuur.

Start je wandeling bij de Nieuwendijkbrug aan de kant van Kampen en de Zwarte Dijk (hier kan je eventueel ook je auto parkeren). Loop over de brug en sla linksaf. Je volgt dit pad tot aan de Kamperstraatweg. Loop richting de Scheeresluis en sla na de sluis linksaf. Je bent nu aan de andere kant van het Reevediep en volgt dit pad weer terug naar de Nieuwendijkbrug, het startpunt van de route. 


Laarzenpad Zalk | 4, 5 of 6,5 km
Loop deze prachtige route en je krijgt het gevoel even lekker weg te zijn uit de dagelijkse sleur. Geniet van de de uiterwaarden, de slingerende IJssel, het Zalkerbos en de rustieke landelijke weggetjes die in Zalk aanwezig zijn. Mocht je halverwege zin krijgen in een verfrissing, dan is er de mogelijkheid om over te steken met het fietspontje en bij het theehuis Zalkerveer te genieten van koffie, thee, fris en lekkers. Aan het einde van de route kan je terecht in dorpsrestaurant ‘De Oase’ gelegen aan het historische kerkplein. Er zijn diverse routes beschikbaar en je kunt deze route op verschillende plekken starten. Kijk voor meer informatie en een plattegrond op: www.laarzenpad.nl

Leuke tip: 
Verken de omgeving van Kampen met een E-Chopper. De nieuwe revelatie op het gebied van moderne vervoersmiddelen! Leuk voor langere of korte ritten, voor je het weet ben je op de plek van bestemming. Zonder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen of lawaai. De e-chopper huur je bij www.kamperevents.nl

Fotocredits: ontdekdeijsseldelta.nl

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media