Extra oscar uitreiking in Kampen

Zondag 26 mei 2019 | 32 keer bekeken
Bewaar
Delen

Beach Kampen won tijdens de slotavond van de Kampen Event Academy de prijs voor het beste evenementenplan van het jaar. Het evenement onderscheidt zich door de slimme manier waarop jongeren en andere inwoners van Kampen worden geactiveerd. Daarnaast waardeert de jury de vooruitgang die de organisatie heeft geboekt op het gebied van veiligheid, financiering en vrijwilligersbeleid.


Kampen Marketing organiseerde in de periode van januari tot en met maart 2018 vier gratis seminars in Kampen, waarbij antwoord werd gegeven op alle vragen die leven over het organiseren van een publieksevenement. De deelnemers maakten met het (op basis van de training bijgestelde) ondernemingsplan voor hun evenement kans op de “Event Academy Award”: € 2.500,- te besteden aan marketing en promotie. Donderdag 15 maart werd de winnaar bekend gemaakt tijdens de feestelijke slotavond in de Stadskazerne.

Event AcademyDe Gemeente Kampen heeft onlangs ingestemd met een nieuw evenementenbeleid. Eén van de doelstellingen van dit beleid is om de huidige evenementen uit te bouwen en verder te professionaliseren. Een evenementenorganisator heeft immers te maken met allerlei zaken: van veiligheidsregels tot subsidieaanvragen en van logistiek tot marketing en promotie. De gemeente Kampen wil evenementenorganisatoren hier dan ook graag een steuntje bij in de rug geven. De serie van vijf gratis seminars gaf antwoord op alle vragen waar evenementenorganisatoren mee kunnen zitten met als doel het aanreiken van handvatten aan evenementenorganisatoren om hun publieksevenementen verder te professionaliseren. Voor mensen die de leergang gemist hebben staan de tips nu ook op www.evenementenplatformkampen.nl. Daarnaast staat nu ook een evenementencoördinator klaar om organisatoren van publieksevenementen te ondersteunen: Atie Edink, bereikbaar via atie@evenementenplatformkampen.nl.

Event Academy AwardTijdens de Kampen Event Academy hebben de deelnemers gewerkt aan een businessplan voor hun eigen evenement. De jury, bestaande uit Jan Troost (Stichting Kampen Marketing), Bertil Schulte (deskundige Cultuur & Erfgoed) en burgemeester Bort Koelewijn (juryvoorzitter), heeft een grote diversiteit aan ondernemingsplannen mogen beoordelen, van het Stripspektakel tot Hops & Grapes. Burgemeester Koelewijn reikte ´de Oscar voor evenementen businessplannen´ uit, of in mooier Nederlands: de prijs voor het beste ondernemingsplan voor een publieksevenement. De prijs bestaat uit een tegoed van € 2.500,- voor marketing en promotie, beschikbaar gesteld door de Gemeente Kampen.

ProjectpartnersDe Kampen Event Academy is georganiseerd door Kampen Marketing i.sm. de Gemeente Kampen, SAMBIQ, Provincie Overijssel, IJsseldelta Marketing en Evenementen Platform Kampen. Hiermee willen de initiatiefnemers onder meer het nautische profiel en cultuurparticipatie in Kampen versterken.
Extra oscar uitreiking in Kampen

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo