Geslaagde avond voor evenementenorganisatoren

Evenementen Platform Kampen
Donderdag 24 november 2022 | 467 keer bekeken

Ruim 50 evenementenorganisatoren uit de gemeente Kampen lieten zich 23 november 2022 bijpraten en inspireren tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Evenementenplatform Kampen (EPK) in De Leuke Hanzestad.

“Als EPK hebben we diverse rollen”, vertelt voorzitter Marieke Spijkerman. “We fungeren als kenniscentrum, subsidieverstrekker, samenwerkingsplatform én belangenhartiger. Al deze zaken komen samen tijdens deze jaarlijkse avond. Zo praten we de organisatoren bij over diverse subsidiemogelijkheden en fondsen, nodigen een interessante spreker uit waar men van kan leren en natuurlijk is er gelegenheid om met elkaar te netwerken”.

Als spreker was dit keer Inge Merkelbach te gast, werkzaam bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. “Inge nam de aanwezigen mee in het gedrag van mensen en hoe je dat kunt beïnvloeden”, vertelt Aline Hofstee die als evenementencoördinator deze avond heeft georganiseerd. “Als je je kunt verplaatsen in de bezoeker en hoe hij of zij denkt, dan zijn er allerlei methodes hoe je gedrag kunt beïnvloeden. Zo hebben we gezien hoe je korting en boete kunt inzetten, dat we graag doen wat anderen ook doen en eenmaal gemaakte keuzes niet zo snel aanpassen.  Ons gedrag is niet rationeel, al denken we soms dat dat wel zo is. Daar kun je als evenementenorganisator op inspelen”.

Nu de Corona toch echt achter ons lijkt te liggen zijn organisatoren weer volop aan de slag met nieuwe plannen. “2023 is uitgeroepen tot Hanzejaar en er worden allerlei activiteiten in dat thema opgepakt”, vertelt Aline. “Het Hanzejaar start op 1 april in Kampen met een wetenschappelijk experiment waarbij we gaan ‘Kogge jagen’, wat inhoudt dat we gaan kijken of we De Kogge met menskracht vooruit kunnen trekken en hoe snel dat dan gaat. In de zomer wordt het Hanzefest XL georganiseerd en in het weekend van 14 oktober de ’24 uur Hanze’ dat in het teken staat van 24 uur lang culturele activiteiten, dus ook de hele nacht door”.

De organisatoren werden opgeroepen om waar mogelijk aan te haken. Kampen Partners en het EPK organiseren daarvoor op 13 december weer een bijeenkomst in de Stadskazerne die helemaal in het teken staat van de kansen van het Hanzejaar. Zie ook onderstaande link: https://visitkampen.nl/kampenpartners/2e-workshop-hanzejaar-kampen

badges EPK publiek bij EPK

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo