Opbrengsten workshop Hanzejaar Kampen

Hanzejaar 2023
Zondag 10 juli 2022 | 1246 keer bekeken

In 2023 vindt het Hanzejaar plaats. Tijdens het Hanzejaar staan de negen Hanzesteden in Oost-Nederland een jaar lang in het teken van het Hanze-gedachtengoed. Op 1 juli 2022 hebben we in Kampen samen nagedacht over de mogelijkheden.

Introductie Hanzejaar

Op deze pagina lees je een samenvatting van de hoogtepunten en de gemaakte afspraken.

Nienke Nijboer van Hanzesteden Marketing presenteerde de plannen voor 2023. Haar presentatie is online te bekijken via deze link: Hanzejaar+2023+-+ppt+algemeen+incl.+nieuwe+beeldmerk_VD.pptx

Vervolgens gingen we aan de slag met de activiteiten die gepland staan in Kampen

Kogge jagen

1 april: Kogge jagen

De stichting Kamper Kogge wil een wetenschappelijk experiment uitvoeren op de IJssel. Dit moet ook het startmoment van het gezamenlijke Hanzejaar worden, dus we gaan intensief samenwerken met de andere Hanzesteden.

We hebben onder meer ideeën verzameld voor

  • De start (locatie, startsein)
  • De kogge in beweging (wat is er voor het publiek te zien?)
  • De finish (“vuurwerkmoment”, Hanzejaar officieel geopend)

 

Zin om mee te doen? Meld je dan bij Aline Hofstee via aline@kampenpartners.nl of 06-12736070

neem contact op met Aline!
72H Hanze Kampen

In juni: 72H Hanze

Het concept: Binnen 72H een Hanzestad (her)ontdekken (bezoekers & bewoners). Samen met Zwolle en Hasselt gaan we in juni een lang weekend in het teken van de HANZE zetten. Iedereen die een activiteit of evenement in dat weekend wil organiseren, krijgt extra marketingondersteuning van Kampen Partners en Hanzesteden Marketing: “Theaters, musea, kerken, winkels, bars, hotels en clubs openen hun deuren en organiseren talloze verrassingen en activiteiten, zoals een Museumnacht”.

De ideeën die we tot nu toe verzameld hebben, gingen vooral over muziek, eten en drinken, sport en recreatie.

Heb je al plannen of ideeën die je in juni 2023 wil uitvoeren? Geef het dan door aan Roeland Tameling, want we kiezen binnenkort definitief welk weekend we de 72H Hanze in Kampen gaan organiseren. Hij is bereikbaar via r.tameling@kampenpartners.nl of 06-17453490.

neem contact op met Roeland Tameling!
nautisch evenement Kampen 2023

In augustus: nautisch evenement

Tijdens de laatste Kamper Ui(t)dag van dit jaar houden we een groot en vrolijk nautisch evenement voor jong en oud. Ideeën die tijdens de workshop zijn geopperd waren onder meer in de sfeer van geschiedenis (historische taferelen naspelen), water (bijvoorbeeld een Lichtjesparade op de IJssel met boten i.p.v. wagens of vlot bouw- en vaarwedstrijden) en feesten (een muziekfeest aan de kade).

Als je zelf nog kansen ziet om aan te haken, kun je rechtstreeks contact opnemen met Jos Hogenbirk van Kamper Events. Hij is bereikbaar via info@kamperevents.nl / 038-303 16 21.

neem contact op met Jos Hogenbirk!
Lego Hanze expositie

Vanaf november: LEGO tentoonstelling

In het Stedelijk Museum Kampen wordt in november 2023 een heuse Hanze LEGO expositie geopend. Dat prikkelt natuurlijk de fantasie voor een vrolijke randprogrammering. Tijdens de workshop kwamen onder meer de volgende suggesties naar boven:

  • Organiseer verschillende activiteiten met een wedstrijdelement
  • Maak verbinding met de (etalages van) binnenstadsondernemers
  • Hanze is verbinding en met LEGO kun je ook ‘samen bouwen’. Werk dit uit.

 

Onze binnenstadsmanager Leo Hoksbergen houdt zich van harte aanbevolen voor mensen die hieraan mee willen werken. Je kunt je aanmelden via l.hoksbergen@kampenpartners.nl of 06-46281800.

neem contact op met Leo Hoksbergen!

Afspraken gemaakt

Er moet nog veel werk verzet worden, maar de basis staat al wel. We hebben het volgende afgesproken:

  1. Kampen Partners organiseert in het najaar van 2022 een nieuwe bijeenkomst om iedereen bij te praten over de stand van zaken en samenwerking verder in te vullen.
  2. Iedereen die op de hoogte wil blijven of daadwerkelijk mee wil doen, kan zich aanmelden via r.tameling@kampenpartners.nl
  3. Ondertussen treffen we de nodige voorbereidingen om van alle vier bovengenoemde activiteiten en evenementen een succes te maken!

handige links

Tot slot nog een paar aardige links in het kader van het Hanzejaar:

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo