Terugblik Hanze Zomerborrel

Hanzejaar 2023 in Kampen
Donderdag 1 juni 2023 | 536 keer bekeken

Op woensdag 31 mei waren meer dan 80 gasten bij Vaarwijs.nl voor de Hanze Zomerborrel die Kampen Partners had georganiseerd. De zeven belangrijkste nieuwtjes? Lees verder!

De zeven nieuwtjes van de Zomerborrel

  1. Bij het Hanzefest XL komen er ook piraten in actie. Jac. Ruiten vertelde er enthousiast over. Je kunt nog tickets voor dit muziekfeest bestellen via https://visitkampen.nl/evenementen/hanzefest-xl
  2. Op 14 oktober start een ware cultuurnacht in Kampen onder de titel ‘24H Hanze’. Mensen die nog willen aanhaken kunnen zich melden bij de cultuurmakelaar van Kampen, Margreet Bouwman.
  3. Vanaf 23 december start ‘Kleur de Hanze’ in 9 Hanzesteden. Bij ons wordt het oude stadhuis (Stedelijk Museum Kampen) vanaf het Koeplein als lichtscherm gebruikt.
  4. Voor de binnenstad van Kampen zijn grote ambities. Met een fietsvrije Oudestraat en honderden parkeerplaatsen aan de rand van het centrum bijvoorbeeld. Binnenstadsmanager Leo Hoksbergen weet er alles van.
  5. Het nieuwe food evenement ‘Proef Kampen’ smaakt naar meer. Michiel de Groot is voorzitter van de BOK en vertelde er enthousiast over. Eerstvolgende editie: 28 juli!
  6. De Kamper Oranje Vereniging en de IJsselmuider Oranje Vereniging hebben weer een boordevol evenementenprogramma samengesteld. Niet alleen op Koningsdag. Check http://www.kamperoranjevereniging.nl/ en https://www.ijov.nl/
  7. Waar de IJsselkogge precies komt te liggen is nog niet helemaal zeker, maar ondertussen wordt hard gewerkt aan een gezamenlijk Hanze concept om de verschillende cultuurhistorische attracties met elkaar te verbinden. Meer weten? Vraag het Erna Palland-Holtland van de Gemeente Kampen!

 

Natuurlijk werden er nog veel meer sterke verhalen gedeeld. Citymarketeer Roeland Tameling is nu eenmaal een grote praatjesmaker, maar hij is zeker niet de enige. Voor de mensen die ontbraken: je had erbij moeten zijn! Maar bel gerust met Roeland als je nog vragen hebt, hij praat je graag bij. Bel 06-17453490 (ook buiten kantooruren).

Tot slot: grote dank aan Tiemen Jan van Dijk, de eigenaar van Vaarwijs.nl en gastheer bij de Zomerborrel. Met zulke bedrijven, bewoners en bestuurders mag Kampen zich met recht een hartelijke Hanzestad aan het water noemen!

zomerborrel 1 zomerborrel 2 zomerborrel 3 zomerborrel 4

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo