Concert
Volwassenen

Classical Christmas met Jan Vayne in de Bovenkerk

Jan Vayne

EENMALIG

Bewaar
Delen

Waar

Bovenkerk

Dagen en tijden

Zondag 18 december 2022 - (16:00 - 17:30)

Woensdag 24 augustus 2022 | 201 keer bekeken

Beleef tijdens Kerst in Oud Kampen het ultieme concert met kerstklassiekers van wereldberoemde componisten. In de hoofdrol pianist Jan Vayne en het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands.

Classical Christmas Concert tijdens Kerst in Oud Kampen

Christmas with Vivaldi

Het programma voor de pauze is een unieke samensmelting van de twee beroemdste werken die Vivaldi componeerde: het Gloria in D en ‘Winter’ uit De Vierjaargetijden. Het Gloria in D is het barokgezelschap op het lijf geschreven waarbij sopraan Olga Zinovieva en alt Melina Meschkat de schitterende aria’s vertolken.

De musici van The Bach Orchestra of the Netherlands laten in Vivaldi’s ‘Winter’ horen waarom zij tot de top van de Europese barok behoren. Jan Vayne improviseert in de stijl van Vivaldi zoals hij dat alleen kan: virtuositeit gekoppeld aan pure devotie. Dit concert heeft geen pauze.

Traditional Christmas

Na de pauze wordt u meegenomen in een totaal andere sfeer met onder andere bekende kerstklassiekers: Silent Night, God rest you merry gentlemen, Last Christmas, Ave Maria en O Holy Night.

Geniet van de sprankelende optredens van solisten sopraan Olga Zinovieva, sopraan Eva Schuurman en tenor Martinus Leusink. Jan Vayne De pianovirtuoos zorgt voor ontroerende momenten tijdens het Classical Christmas Concert. Wars van vaste gewoonten of muzikale dogma’s improviseert hij er lustig op los. Wees getuige van de indrukwekkende interactie tussen deze uitzonderlijke pianist en The Bach Orchestra of the Netherlands. Puur, warm en sfeervol in de dagen voor kerst!

Musici The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands Jan Vayne, pianist Olga Zinovieva, sopraan Eva Schuurman, sopraan Melina Meschkat, alt Martinus Leusink, tenor

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo