The Dublin Legends

The Dublin Legends

EENMALIG

Bewaar
Delen

Waar

De Burgwal

Dagen en tijden

Zondag 22 mei 2022 - (20:30 - 23:00)

Contact

info@deburgwal.com

Prijzen

Betaald

Donderdag 9 december 2021 | 64 keer bekeken

De legendarische Ierse folkgroep The Dubliners komt naar De Burgwal! De groep noemt zich tegenwoordig The Dublin Legends, nadat zanger en voorman John Sheahan er in 2012 mee stopte,maar de legende bleef! Net als de waanzinnig lekkere pubsfeer, die de luisteraars stampend en klappend meesleept door opzwepende songs en melancholieke ballades.

Folk met hoofdletters

Als The Dublin Legends (The Dubliners) het podium bestijgen, waan je je binnen een paar minuten in een gezellige Irish pub. Het kloppend hart van de Ierse steden en dorpen, waar verhalen over stoere zeebonken, vurige romances en ongelukkige liefdes rond gaan onder het genot van een pint Guinness of een goed glas whiskey. Geen band kan dat authentieke en aanstekelijke sfeertje met zoveel geestdrift neerzetten als het viermanschap Seán Cannon, Gerry O’Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn. De echte folk fans kennen de muzikanten wellicht beter onder de legendarische naam ‘The Dubliners’.


The Irish Rover


The Dublin Legends brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart. Ze hebben geen blinkende decors en special effects nodig om indruk te maken; goede Folk draagt zichzelf. En dat bewijst het begaafde viertal keer op keer als ze met hun enthousiasme en ritme de zaal op stelten zetten. ‘Molly Mallone’, ‘Whiskey in the jar’, Seven Drunken Nights, The Irish Rover en ‘Dirty Old Town’, stuk voor stuk klassiekers die je wel mee móet zingen. Zes jaar na het 50-jarig jubileum van de fameuze Dubliners is die fameuze naam dan wel geschiedenis, maar heeft de band nog geen fractie ingeboet op zijn ongeëvenaarde stijl.

Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur
Online voorverkoop: € 26,50
Avondkassa: € 29,50

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo