Festival
Voor jong en oud

Dudok Kamermuziekfestival

dudok

EENMALIG

Bewaar
Delen

Dagen en tijden

Donderdag 16 mei 2024 - (10:00 - 20:00)

Dinsdag 12 september 2023 | 169 keer bekeken

Geniet van dit fantastische festival boordevol klassieke muziek. Het Dudok Quartet heeft voor het festival een keur aan Nederlandse en internationale topmusici vastgelegd. Het Dudok Kamermuziekfestival belooft een muzikale belevenis van ongekende allure te worden. Tegelijkertijd hoopt het kwartet dat de rijke muziekcultuur die Kampen kent, dit weekend zal aangrijpen om ook bij te dragen aan het festival.

Kamermuziekfestival in Kampen

De vier strijkers van het Dudok Quartet zijn de initiatiefnemers van dit nieuwe festival. Hun programma’s kenmerken zich door hun zeer persoonlijke benadering van de muziek. Het kwartet gaat tot de kern van de klassieke muziek en deelt deze het liefste met haar publiek. Daarnaast spelen ze een brede waaier aan stijlen, muziek van tien eeuwen oud tot muziek waarvan de inkt nog nat is. Deze eigen aanpak resulteert al 15 jaar in bijzondere programma’s van hoge kwaliteit die het strijkkwartet over de hele wereld brengt.

Internationale topmusici komen naar Kampen

Het Dudok Kwartet heeft voor het festival een keur aan Nederlandse en internationale topmusici vastgelegd. Eerste violist van het Dudok Quartet Judith van Driel is geboren in Hanzestad Kampen en keert met dit initiatief terug naar de stad van haar jeugd.

Het Dudok Kamermuziekfestival belooft een muzikale belevenis van ongekende allure te worden. Tegelijkertijd hoopt het kwartet dat de rijke muziekcultuur die Kampen kent, dit weekend zal aangrijpen om ook bij te dragen aan het festival.

Van Driel ziet een bruisend muzikaal feest voor zich, waarbij gebruik wordt gemaakt van de vele prachtige locaties in de historische binnenstad. Het festival zal prikkelende concerten bieden verspreid over de hele stad, met muziek uit alle tijden en windstreken, uitgevoerd door getalenteerde musici en fantastische gastmuzikanten zoals de Grammy-winnende zangeres Hilary Summers, violist Shunske Sato en pianist Hannes Minnaar.

Met dit evenement willen de Dudoks bruggen slaan tussen musici en publiek, en de inwoners van Kampen samenbrengen met bezoekers uit het hele land. Voor de realisatie van het festival werken de musici van Dudok intensief samen met de culturele instellingen van Kampen, waar het initiatief enthousiast wordt ontvangen.

Binnenkort volgt hier meer informatie! 

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo