Festival
Voor jong en oud

Dudok Muziekdagen

dudok

EENMALIG

Dagen en tijden

Donderdag 16 mei 2024 - (10:00 - 20:00)

Contact

publiciteit@dudokmuziekdagen.nl

Dinsdag 12 september 2023 | 597 keer bekeken

Van 16 tot en met 19 mei 2024 staat Kampen in het teken van kamermuziek: tijdens de Dudok Muziekdagen nodigt het Dudok Quartet Amsterdam hun meest geliefde kamermuziekvrienden uit om samen met hen vier dagen vol concerten, muzikale wandelingen en andere programma’s te verzorgen.  Tijdens deze eerste editie vormt het Dudok Quartet samen met Pieter Wispelwey, Hannes Minnaar, Shunske Sato, Shuann Chai, Mike Fentross, Hilary Summers en Maarten Ornstein het muzikale basiselftal. Kijk voor meer informatie en het programma op www.dudokmuziekdagen.nl.         

Bekijk het hele programma op www.dudokmuziekdagen.nl

Dudok Muziekdagen in Kampen!

Van 16 tot en met 19 mei 2024 staat Kampen in het teken van kamermuziek: tijdens de Dudok Muziekdagen nodigt het Dudok Quartet Amsterdam haar meest geliefde kamermuziekvrienden uit om samen met hen vier dagen vol concerten, muzikale wandelingen en andere programma’s te verzorgen.

Tijdens deze eerste editie vormt het Dudok Quartet samen met Pieter Wispelwey, Hannes Minnaar, Shunske Sato, Shuann Chai, Mike Fentross, Hilary Summers en Maarten Ornstein het muzikale basiselftal.

Bekijk het hele programma op www.dudokmuziekdagen.nl
Dudok Muziekdagen Kampen Thuis

Prachtige muziek op prachtige locaties

De basis van het programma wordt gevormd door 4 hoofdconcerten, waarin de leden het het Dudok Quartet ieder één concert cureert. Het centrale thema ‘thuis’ vormt de basis om persoonlijke verhalen te delen en het publiek te betrekken bij grote vragen over thuisgevoel in de muziek. De concerten worden een ware beleving voor het publiek: niet enkel zitten en kijken, maar als publiek ervaar je een immersief geheel van klank, beeld en ruimte. 

Naast het hoofdprogramma is er een uitgebreid nevenprogramma, met een muzikale stadswandeling, pop-up concerten op verrassende locaties, klassieke kinderconcerten en showcases door instrumenten- en stokkenbouwers. De deelnemende musici geven ook zelfstandig concerten, naast de concerten uit het hoofdprogramma.

Terug naar Kampen

Judith van Driel heeft voor de Dudok Muziekdagen het eerste Thuis-concert samengesteld: ‘Terug naar Kampen’. 

De van origine Kamperse Judith van Driel is al van jongs af aan gefascineerd door muziek. Haar muzikale reis begon met een paar breipennen als geïmproviseerde viool, tot ze op vijfjarige leeftijd haar eerste echte viool in handen kreeg. Die vroege liefde voor kamermuziek, gevoed door samenspel met haar zussen en later met vrienden van het conservatorium, heeft haar gevormd tot de virtuoze violiste die ze vandaag is. 

‘’Zo’n festival is voor ons de ideale mogelijkheid om alles wat we leuk vinden bij elkaar te laten komen. En op zo’n manier te laten programmeren dat het écht een verhaal wordt. Alles heeft echt met elkaar te maken, hoe uiteenlopend het ook gaat worden.’’

 

Parkeren en bereikbaarheid

Kom je naar Kampen met de auto? Er zijn in en rondom de stad genoeg parkeerplekken, gratis of betaald, waar je je auto kwijt kunt. Alles is daarmee bereikbaar op loopafstand. Hoe fijn is dat! Klik hier voor alle tips over bereikbaarheid en parkeren,

 

Bijzonder overnachten

Maak er een weekendje van! Op deze pagina vind je allemaal fijne adressen voor een nachtje weg in Hanzestad Kampen. 

Tips voor Kampen

Combineer de prachtigste muziek met de historische binnenstad van Kampen. Op visitkampen.nl vind je alle tips, informatie én inspiratie! 

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo