Festival
Voor jong en oud

FAIR AND SUSTAINABLE FESTIVAL KAMPEN 2023

poster

EENMALIG

Bewaar
Delen

Dagen en tijden

Zaterdag 7 oktober 2023 - (10:00 - 17:00)

Donderdag 14 september 2023 | 315 keer bekeken

Festival over bewustwording, circulariteit en duurzaamheid.

Het hoofd thema van deze tweede editie is CIRCULARITEIT.  Alles wat je kunt hergebruiken. Alles wat je kunt beperken in het vervuilen en beschadigen van ons milieu vind je terug in het programma van deze editie.

Wat is er te zien, te doen en te koop? 

Op het versierde plein voor de Stadskazerne vind je een gezellige sfeer met workshops, eten en drinken en muziek. En op de Oudestraat staan kramen met kleding, vintage en design verkoop. Ook zijn er stands van o.a. de Gemeente Kampen, waar je informatie krijgt over hoe je zelf circulariteit kunt toepassen in je duurzame lifestyle. Het doel van dit festival is om bij inwoners van Kampen (en omstreken) via diverse activiteiten nog meer bewustwording te creëren over het belang van duurzaamheid en circulariteit.

Kramen zijn er o.a. van:

* Hans Leurink Optiek met vintage brillen
* Dewi en haar prachtige vintage kleding
* Snuisterijen van Hartog met heerlijke vintage en design spullen
* Fair and Share
* Luanto
* en nog veel meer...

Doorlopend programma
Je kunt aanschuiven bij verschillende workshops. Bijvoorbeeld spinnen en vilten. Of je maakt van rest materiaal een leuke leren tas, buidel of bloempot. Van oude en kapotte kleding die niet mooie meer is om te dragen, kun je altijd nog een gezellige slinger maken! Laten we dat doen en kijken hoe lang die wordt!

Alles op het gebied van kleding
Je kunt kleding ruilen in de SWAPSHOP, maar er is ook een Closet Sale. Hoe leuk is het om alle kleding die er al is, steeds weer een nieuw leven te geven.

Opgeven voor de Closet Sale kan door een mail te sturen naar info@fairandshare.nl. Bij de swap shop kun je gewoon langskomen met maximaal 5 stuks kleding om te ruilen.

Lezing
Tijdens een lezing van Anne Uelderink kom je erachter dat ook kleding, net als muziek, een diepere waarde en betekenis kan hebben. Zij vertelt over haar ervaringen hierover.

poster poster

Rondwandeling Shop Fair en Circulair

Wil je in de stad ontdekken welke ondernemers en winkels je kunnen helpen met een duurzame lifestyle? Dan zit je goed met de rondwandeling met de Duurzame Dame als gids. Bestel hieronder direct online je kaarten.

Je kunt kiezen voor twee verschillende wandelingen. Per wandeling zijn er 12 plekken beschikbaar. Een wandeling duurt maximaal 2 uur. Kosten zijn €12.50. Bij elke ondernemer krijg je een korte introductie en er ligt een leuke verrassing te wachten.  En aan het einde van de wandeling kun je in de je eigen meegenomen coffee- of tea to go beker laten vullen, met wat lekkers erbij.

TOUR 1: Lokaal en eerlijk

Start: Festival terrein bij de Stadskazerne

 1. Slagerij Norg
 2. Fragrantly
 3. Lala Loes 
 4. Eenhoorn 
 5. Kattenstaart 
 6. Perron 1 -  afsluiter: koffie (bij voorkeur in eigen mok) met een lokaal hapje

 

TOUR 2: Circulair en duurzaam

Start: Festival terrein bij de Stadskazerne

 1. Vooruitzicht 
 2. Holland and Barrett 
 3. Parijs 
 4. Luanto 
 5. Fair and Share 
 6. Zoetelief - afsluiter: koffie (bij voorkeur in eigen mok) met een lokaal hapje

Boek hier kaarten voor de rondwandeling

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo