Varen
Voor jong en oud

Oostwalbotterwedstrijd

Botterrace Kampen

EENMALIG

Bewaar
Delen

Dagen en tijden

Zaterdag 25 juni 2022 - (10:00 - 20:00)

Maandag 28 februari 2022 | 358 keer bekeken

Jaarlijks wordt de Oostwalbotterwedstrijd georganiseerd. Er zijn al 25 edities van deze botterwedstijd geweest en de 26e Oostwalbotterwedstrijd wordt gehouden op vrijdag 25 juni 2022. Botters, die uit plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee afkomstig zijn, gaan de strijd met elkaar aan op het Ketelmeer. Op de botters varen bedrijven uit Kampen en omstreken mee.  

Programma 2022

Op vrijdagmiddag komen de botters de Buitenhaven van Kampen binnen, dat voor een sfeervol beeld zorgt. Op vrijdagavond is er eerst een schouwing van de botters. Het schip dat het origineelst is en in de beste staat verkeerd ontvangt een prijs. In de avonduren wordt er een feest georganiseerd en de volgende dag staat de wedstrijd gepland. 

Eerst is er een schippersontbijt en vanaf 10.00 uur varen de botters langs het stadsfront van Kampen. Vervolgens zetten ze koers richting het Ketelmeer.

De Oostwalbotterwedstrijd start rond 12.00u op het Ketelmeer. De botters komen dan rond de klok van 17.00u weer terug in de haven. Om ongeveer 16.00u starten de feestelijkheden met muziek op de Koggewerf tot ongeveer 20.00u.

De festiviteiten rondom de Oostwalbotterwedstrijd zijn gratis toegankelijk.

Fotocredits: Dries van Assen

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo