Festival
Voor jong en oud

Opening nationale Hanzejaar 2023

zeilboot

EENMALIG

Bewaar
Delen

Dagen en tijden

Zaterdag 1 april 2023 - (10:00 - 17:00)

Woensdag 21 december 2022 | 161 keer bekeken

Op 1 april 2023 start het nationale Hanzejaar 2023 in Kampen! Op het Van Heutszplein vindt in de middag een live TV show plaats met optredens en verrassende podiumactiviteiten waarbij de negen Hanzesteden een spreekwoordelijke 'amuse' voorschotelen van de activiteiten die komend jaar in de verschillende steden worden georganiseerd. Ook gaan we koggejagen over de IJssel. Koggejagen? Ja, koggejagen...nieuwsgierig? Lees snel verder en ontdek het volledige programma. 

Programma opening Hanzejaar 2023

Naast de TV show op het Van Heutszplein worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd. Denk aan een 'dinner in the sky', lichtshows en het kogge jagen. Daarnaast mogen alle bezoekers meedoen met een try-out voor het wereldrecord 'knopen leggen'. Ook zijn er optredens van verschillende (shanty)koren en een vrolijke vlootschouw. 

is die zaterdagmiddag een live TV show met optredens en verrassende podiumactiviteiten waarbij de 9 Hanzesteden een ‘amuse’ voorschotelen van de activiteiten die komend jaar in de verschillende steden worden georganiseerd. Denk aan een ‘dinner in the sky’, lichtshows en nog veel meer

De Kamper Kogge gaat varen zonder zeil

We trappen het Hanzejaar 2023 af met een super serieus wetenschappelijk experiment op de IJssel bij Kampen. Want het is natuurlijk grote onzin dat in de Hanzetijd kogges zeilden over de rivieren langs de Hanzesteden.

Wij in Kampen weten wel beter. En dat laten we zien op zaterdag 1 april, want dan gaan we 'kogge jagen'. Je weet wel. Gewoon met een touw zo'n boot trekken door de rivier. Tegen de stroom in. Letterlijk en figuurlijk. Logisch toch?!

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo