Proeverij
Volwassenen

Proeverij: de Theoloog & de Vinoloog

poster

EENMALIG

Bewaar
Delen

Waar

Anywine

Dagen en tijden

Vrijdag 24 maart 2023 - (20:30 - 23:15)

Woensdag 4 januari 2023 | 70 keer bekeken

Een wijnreis door ons religieuze heden en verleden

De Theoloog & de Vinoloog; een wijnreis door ons religieuze heden en verleden. Je bent van harte welkom bij de workshop over de eeuwenoude relatie tussen religie en wijn. Vinoloog Esther en theoloog Leon nemen u maandagavond 23 januari 2023 mee op een wijnreis door ons religieuze verleden en heden.

Tijdens die reis hoor je niet alleen over het belang van kloosterordes voor de wijnbouw, bijbelse verhalen over wijn en het gebruik van wijn in de kerkdienst, maar ook over religieuze namen en aanduidingen op wijnetiketten en het formaat van champagneflessen.

Ook ga je bijpassende wijnen ruiken, proeven en beleven!

🗣️🙏🏻🍷 Door wie? Leon van den Broeke, professor aan de Theologische Universiteit Kampen, Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam en wijnliefhebber in opleiding & Esther Meijer, Registervinoloog en wijndocent, weinig kennis van, maar wel geïnteresseerd in religie.

😏 Voor wie? Iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen religie en wijn, en tussen wijn en religie; er is geen instapniveau. Iedereen kan meedoen.

⛪🏛️ 🍷🥂 Wat? Het nader verkennen van de verhouding tussen religie en wijn door informatie, verhalen en door te ruiken en proeven.

📅 Wanneer? Vrijdag 24 maart, van 19:30-22:00 uur

Waar? Proeflokaal Anywine | IJsselmuiden?

💳 Kosten: €49,95

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo