Expositie
Voor jong en oud

Tentoonstelling 'Lust For Life + More'

kunst

EENMALIG

Bewaar
Delen

Waar

Stedelijk Museum Kampen

Dagen en tijden

Vrijdag 24 juni 2022 - (11:00 - 17:00)

Maandag 20 juni 2022 | 59 keer bekeken

Eli Content (Vevey, Zwitserland, 1943 - Amsterdam, 2022) schildert eerst abstract in navolging van het beeldverbod van het Joodse geloof. Het Joods-zijn zit diep in hem en zijn werk geworteld. Later gaat Content over op het verbeelden van de Schepping. Hij schildert dieren, bomen, planten en mensen.

Schilderijen, kartonfiguren en foto's van Eli Content

In 1976 debuteerde Content in Stedelijk Museum Amsterdam, waarna vele tentoonstellingen volgden in binnen- en buitenland. Eli Content doceerde van 1982 tot 2005 aan de Kunstacademie in Kampen, het huidge ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten.

Wanneer Eli in 2019 ziek wordt, volgt een lange periode van behandelingen met ups en downs. Op het moment dat Eli zich iets beter voelt, heeft hij direct weer de behoefte om te creëren. Niet meer in staat te schilderen, knipt en snijdt hij maskers en figuren uit karton. Deze nieuwe kunstvorm van Eli, is samen met zijn laatste levensfase, liefdevol vastgelegd door zijn vrouw Karina Schaapman in het fotoboek Lust for life + more.

De nietsverhullende beelden, die ook te zien zijn in het museum, tonen een kant van het leven, die gewoonlijk achter gesloten deuren blijft. Daarnaast kunnen bezoekers zijn laatste schilderijen en een selectie van de kleurrijke kartonwerken bekijken.

De tentoonstelling ‘Eli Content. Lust For Life + More’ is te zien tot en met 25 september 2022 aan de Oudestraat 133. Gelijktijdig is de tentoonstelling ‘Ride The Wave’ van Kim van Norren en Janine te bezoeken in de Voormalige Synagoge, IJsselkade 33.

Kijk voor meer informatie op: https://stedelijkmuseumkampen.nl/

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo