Tentoonstelling
Voor jong en oud

Tentoonstelling Stedelijk Museum: In the gallery | Nieuwe aanwinsten en een oude bekende

poster

EENMALIG

Bewaar
Delen

Dagen en tijden

Vrijdag 8 september 2023 - (10:00 - 17:00)

Contact

stedelijkmuseum@kampen.nl

Maandag 25 september 2023 | 277 keer bekeken

Stedelijk Museum Kampen heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke werken aan haar collectie toegevoegd. De kunstenaars Wobbe Alkema, Jan Roeland en Jochem Rotteveel hebben een bijzondere visie op de abstracte schilderkunst en zijn onderling verwant aan elkaar. Drie generatie kunstenaars met een eigen gezicht, maar met een gemeenschappelijk doel: op zoek naar de pure vorm en de wonderbaarlijke kracht van kleur.  

Een bijzondere visie op de abstracte schilderkunst

Wobbe Alkema is voor Stedelijk Museum Kampen een oude bekende. Zijn schilderij Wordend land No. 20, (1960) is al sinds 1978 in de collectie. In zijn Kamper periode is Alkema een inspirator voor Jan Roeland in de eerste jaren van zijn kunstenaarschap.

Stedelijk Museum Kampen verwerft recent de schilderijen Eend, (2012/2013), Kleine F16, (1993), Hamer en Blad, (2009/2010) en de zeefdruk Compositie Met Twee Hamers, (1996) van Jan Roeland. Zijn schilderijen inspireren hedendaags kunstenaar Jochem Rotteveel. Hij bewondert Roelands intense kleurvlakken en hoe hij kleuren op elkaar laat reageren. Rotteveel gebruikt plastic folie in plaats van verf om zijn schilderijen mee te maken. Zijn Diagonal in blue, (2020) heeft dezelfde heldere beeldtaal als zijn voorgangers Jan Roeland en Wobbe Alkema. Het werk behoort sinds 2020 tot de collectie van het museum.

The Gallery
In de kleine zaal 'The Gallery' op de tweede verdieping aan de Oudestraat toont Stedelijk Museum Kampen aanwinsten, actualiteiten en bijzondere projecten.

SMK

Contact

Heb je vragen, wil je een bezoek plannen of een rondleiding boeken voor een groep? Neem gerust contact met ons op door te bellen of te mailen: 

Telefoon: +31 (0)38 33 173 61

Mail voor algemene vragen naar: stedelijkmuseum@kampen.nl
Mail voor het maken van een (groeps)reservering naar: reserveringen@kampen.nl

Stedelijk Museum Kampen | Oudestraat 133 | 8261 CK | Kampen

Website Stedelijk Museum Kampen

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo