Hansje in een doosje

Donderdag 14 september 2023 | 1576 keer bekeken

Hoi! Wat leuk dat je meedoet met Hansje in een doosje! Heb jij al een doosje opgehaald? Dat kan vanaf 27 juli bijvoorbeeld bij het Stedelijk Museum, Intertoys Kampen, Readshop Bos, Tourist Info, Luanto, Vooruitzicht, Fair&Share, Kulturhus IJsselmuiden, of in de Stadskazerne (Bibliotheek/Stadsarchief Kampen). En na de zomervakantie ook bij Quintus en de Stadsgehoorzaal.

Wat voor een avontuur gaat jouw Hansje beleven?

Dat mag iets zijn uit de Hanze tijd of over Hanze anno nu. Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren was Kampen een machtige handelsstad. Vierhonderd jaar lang werkten we samen met heel veel andere Hanzesteden. Met koggeschepen voerden we handel met Deventer, Zutphen, Zwolle maar ook over de Zuiderzee om Denemarken heen naar het Oostzeegebied. Wordt jouw Hansje een stoere ommelandvaarder? Of laat jij zien wat er over is van de Hanze tijd anno nu? Laat zien hoe jouw Hansje samenwerkt, een durfal is, of nieuwe dingen onderneemt. We zijn heel benieuwd naar wat jij gaat maken.

Wil jij dat anderen jouw Hanze-avontuur kunnen bekijken?

Is je Hansje af? En wil jij dat anderen jouw Hanze-avontuur kunnen bekijken? Leuk! Dat kan op verschillende manieren:

Zet neer en deel
Zet jouw doosje op een zichtbare plek neer. Deel een foto of filmpje van jouw Hansje in een doosje op Facebook/Instagram/Tik Tok met #hansjeineendoosje #hanzestadkampen

Hansje op de kaart
Zet jouw Hansje in een doosje op de kaart zodat anderen bij jou door het raam kunnen komen gluren.

Dat kan hier!

Zet een pin op jouw adres. Voeg de titel van jouw Hansje doosje toe. Als je dat leuk vindt kan je er ook een foto aan toevoegen.

Meld je aan voor de tentoonstelling
Doe mee met de tentoonstelling van de Hansje-doosjes op zaterdag 14 oktober tijdens Hanze in de Nacht. Meld je aan en kies de plek waar jij jouw doosje wilt tentoonstellen. Aanmelden kan tot 1 oktober. Lever het doosje in bij de door jou gekozen plek in de week van 2 t/m 7 oktober. Vergeet niet het kaartje in te vullen dat in het doosje zit! Bedenk een goede titel, schrijf je naam op, en schrijf je contactgegevens op aan de binnenkant van het kaartje. We nodigen je uit voor de opening van de tentoonstelling!

Meld je aan met dit formulier

Instructie Hansje in een doosje

Maak met dit doosje jouw eigen Hanze-avontuur. Hoe? Gebruik je fantasie! Alles mag!

Instructie Hansje in een doosje

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo