Aan de slag als vrijwilliger om Kampen te promoten

Zondag 10 juli 2022 | 410 keer bekeken

Overweeg jij om als vrijwilliger Kampen nog meer op de kaart te zetten als hartelijke Hanzestad? Fijn! Lees verder voor meer informatie over de mogelijkheden.

Achtergrondinformatie

Tourist Info Kampen, voorheen VVV Kampen, valt onder Kampen Partners, de citymarketingorganisatie van onze gemeente. Als onafhankelijke organisatie ontplooit Kampen Partners o.a. diverse activiteiten voor toeristen en (nieuwe) inwoners in de hartelijke Hanzestad Kampen. Zo’n vijftig vrijwilligers zetten zich belangeloos in om hun stad te promoten.

gastheren en gastvrouwen Kampen

Gastheer of gastvrouw

Ben jij trots op Kampen en wil je je kennis en enthousiasme delen met nieuwe inwoners, bezoekers en andere mensen in Kampen? Dan zijn we op zoek naar jou! Omdat de werkzaamheden volgend jaar toenemen hebben we ruimte voor enkele nieuwe gastheren en gastvrouwen van Kampen. Jullie hulp is nodig om invulling te geven aan de ambitie van Kampen om een hartelijke Hanzestad te zijn. Je werk zal namelijk vooral bestaan uit het op locatie (meestal in de buitenlucht) gastvrij ontvangen, informeren en helpen van bezoekers, nieuwe bewoners en bedrijven. Bijvoorbeeld tijdens evenementen zoals Sail Kampen, maar ook door nieuwe inwoners een rondleiding door de gemeente te geven.

We zijn dus op zoek naar mensen die op ad hoc basis andere mensen willen helpen, mensen die de trots op hun stad willen delen en mensen die het leuk vinden om Kampen te promoten.

kijk voor meer info op https://visitkampen.nl/kampenpartners/52000-part-time-citymarketeers-m/v of neem contact op met Roeland Tameling via nummer: 06-17453490.

meld je aan als gastheer of gastvrouw
Tourist Info Kampen

Medewerker van de Tourist Info balie in de stadskazerne

Tourist Info Kampen wil bezoekers van Kampen op een excellente wijze informeren over wat er in de stad en de directe omgeving aan belevingen zijn. In de Stadskazerne is de Tourist Info Kampen gevestigd, waar bezoekers en inwoners van Kampen terecht kunnen voor informatie over recreatie, horeca, accommodaties, plattegronden, uitjes, arrangementen en stadswandelingen. Als dè aangewezen locatie om toeristen als eerste welkom te heten en te informeren zijn er altijd twee stadsambassadeurs aanwezig.

Kampenaren, die een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding zoeken, kunnen op proef meedraaien aan de balie van Tourist Info. In de zomermaanden is de balie van maandag tot en met zaterdag open van 10u tot 16u. Vanzelfsprekend wordt van nieuwe vrijwilligers een gastvrije uitstraling verwacht. Voor training en opleiding wordt gezorgd.

kijk voor meer info op https://visitkampen.nl/praktische-info/tourist-info-kampen of neem contact op met Margreet Slurink via 06-48196559

meld je aan als Tourist Info medewerker
op sleeptouw met de step

Op sleeptouw vrijwilliger

Nieuwe Kampenaren kunnen op Sleeptouw worden genomen door ingeburgerde of bekende Kampenaren. Met de auto, fiets, step of benenwagen krijgen zij dan een persoonlijke rondleiding.

Om nieuwe inwoners nader kennis te laten maken met de gemeente Kampen zoeken we daarom vrijwilligers die hun persoonlijke rondleiding door Kampen willen geven. Ervaring is daarom nadrukkelijk NIET vereist.

Je mag je favoriete plekken laten zien, dus echte persoonlijke ervaringen delen in plaats van een rondje langs de toeristische hoogtepunten van Kampen.

Kijk voor meer info op https://visitkampen.nl/wonen/neem-jij-nieuwe-inwoners-mee-op-sleeptouw en op www.welkominkampen.nl of neem contact op met Jan Troost via jw.troost@planet.nl / 06-14125566

meld je aan als sleeptouw vrijwilliger
stadsgids

Stadsgids

Sinds 2017 is er een eigen gidsenteam die groepen toeristen namens Tourist Info Kampen rondleidt door de stad. De toeristenstroom groeit en steeds meer cruiseschepen doen Kampen aan. De organisatie is daarom met name op zoek naar Duits- en/of Engelssprekende stadsgidsen die als vrijwilliger willen meewerken. Stadsgidsen ontvangen bezoekers of groepen bezoekers en leiden ze rond in Kampen. Dat kan op alle dagen van de week zijn. De stadsgidsen krijgen een kleine vergoeding per rondleiding.

Kijk voor meer info op https://www.brugnieuws.nl/nieuws/ingezonden/255578/tourist-info-kampen-zoekt-stadsgidsen-vooral-in-de-duitse-en-engelse-taal-

word stadsgids
evenementen medewerker

Organisatie van evenementen

Diverse evenementenorganisatoren zoeken regelmatig naar vrijwilligers die met praktische ondersteuning vooraf of tijdens een evenement mee willen helpen. Zo is o.a. het bestuur van Sail Kampen nog naarstig op zoek naar versterking van het bestuur. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom en bovendien hard nodig. Wie het leuk vindt om Kampen met een spectaculair nautisch evenement nog beter op de kaart te zetten, kan zich melden via info@sailkampen.nl.

Kijk voor meer info op https://www.brugnieuws.nl/nieuws/algemeen/257608/bestuur-gestart-met-organisatie-sail-2024 of neem contact op met de evenementencoördinator van Kampen Partners om te bemiddelen bij andere evenementen. Aline Hofstee is bereikbaar via aline@kampenpartners.nl en 06-12736070.

meer info over evenementen organiseren in Kampen

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo