Aandacht voor 100 jaar Zuiderzeewet

Maandag 5 februari 2018 | 100 keer bekeken

Organiseer je een activiteit, evenement of expositie die te maken heeft met de inpoldering van de Zuiderzee? Dan maken de Provincie Flevoland en Kampen Marketing graag extra reclame voor je. Want in 2018 staat onze marketingcommunicatie helemaal in het teken van Nederland Waterland en daar hoort de viering van 100 jaar Zuiderzeewet ook bij.


Intussen is de website live. Daar is het verhaal van 100 jaar Zuiderzeewet te vinden, maar er is ook ruimte voor activiteiten die er in de regio onder het label van 100jaarzuiderzeewet georganiseerd worden. Uiteraard ontvangen wij graag informatie over activiteiten die vanuit Kampen worden georganiseerd en die passen bij de viering 100 jaar Zuiderzeewet. Aanmelden van deze activiteiten kan hier.

Verspreiding
Natuurlijk zou het fijn zijn als zo veel mogelijk mensen het jubileumjaar meevieren en zo ook de impact van de Zuiderzeewerken ervaren. Om dat te bereiken is verspreiding via zoveel mogelijk kanalen uiteraard van belang. Daarom deze oproep. Verspreiden jullie mee? Dat kan door:

Inmiddels wordt er ook al via de social media kanalen Twitter en Facebook informatie gedeeld. Daarnaast hebben we een toolkit, waar de basismiddelen voor publicaties in opgenomen zijn: www.100jaarzuiderzeewet.com/partners.

Heb je een bijzonder verhaal in het kader van 100 jaar Zuiderzeewet en wil je dat ook met ons delen, schroom niet: de contentkalender voor de social media is nog lang niet vol. Leuke filmpjes of beelden zijn ook van harte welkom.

Wij willen jullie alvast hartelijk danken voor jullie medewerking om 100 jaar Zuiderzeewet samen op de kaart te zetten.

Via de website, Twitter en Facebook blijf je ook op de hoogte.

Meer info over 2018 – viering 100 jaar Zuiderzeewet
Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende wetten van Nederland is vastgesteld: de Zuiderzeewet. Deze wet legde de basis voor de ontwikkeling van Nederland als waterland; inmiddels een sterk internationaal merk.

Nederland staat bekend om haar kennis en kunde op het gebied van water; de wijze hoe hier mee om te gaan zit in het bloed van de Nederlander. De inpoldering van de Wieringermeer, de afsluiting van de Zuiderzee met de Afsluitdijk, de Noordoostpolder en de Oostelijke en Zuidelijke Flevopolder zijn voorbeelden van de invloed van de Zuiderzeewet op de vorming van ons land. De 100ste verjaardag van deze Zuiderzeewet is daarom het vieren waard.

Provincie Flevoland heeft het initiatief genomen om samen met partners dit jubileumjaar te vieren. Dit doet zij door lokale initiatieven te stimuleren en ondersteunen en evenementen aan te melden die in het jaarprogramma van 100 jaar Zuiderzeewet kunnen worden meegenomen.

Het jaarprogramma wordt opgebouwd rondom vier hoogtepunten die als anker fungeren. Het eerste hoogtepunt is de opening van het Afsluitdijk Wadden Center op 21 maart. Hier omheen wordt een vijfdaags publieksevenement georganiseerd. Op 14 juni vindt in Lelystad een (water)congres plaats waarbij de centrale vraag is: "Hoe ziet Nederland er over 100 jaar uit?" Naast het congres wordt een driedaags publieksevenement georganiseerd. Natuurmonumenten organiseert op 8 september een publieksdag in het rijksmonument Waterloopbos. Tevens wordt dan het monumentale Deltamonument geopend. Het laatste hoogtepunt vindt plaats in december in Dronten met de opening van het Zuiderzeemonument, een landschapkunstwerk.

Naast deze vier hoogtepunten vinden er in alle streken van het Zuiderzeegebied activiteiten plaats. Ook is er een educatie- en museumprogramma waar 14 musea in het Zuiderzeegebied aan meedoen.

Aandacht voor 100 jaar Zuiderzeewet

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo