Alleen Samen campagne

Donderdag 21 januari 2021 | 55 keer bekeken
Bewaar
Delen

De maatregelen die de overheid ook in Kampen neemt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, hebben als voornaamste doel de ziekenhuizen en het medisch personeel voldoende ruimte te geven om de ernstig zieke coronapatiënten optimaal te kunnen verzorgen. Nog steeds geneest 98% van de besmette personen spontaan – het virus wordt dus niet gevaarlijker - maar omdat er steeds meer besmettingen zijn, neemt ook de groep die een ernstige longontsteking ontwikkelt (vooral ouderen en chronisch zieken) toe.

Begin oktober zijn we daarom gestart met een spontane, persoonlijke campagne waarmee we in Kampen samen een vuist tegen corona willen maken. Een campagne die past bij ons karakter als hartelijke stad, maar ook aansluit bij de landelijke campagneslogan ‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’. Ook dat is voor ons een manier om bij te dragen aan het Bruto Lokaal Geluk van Kampen.

Het aantal spontane aanmeldingen overtrof onze verwachtingen, inmiddels werken 75 mensen uit de gemeente Kampen mee aan de campagne. Dankjewel daarvoor!

We ronden de campagne tegen de kerstdagen af. Niet omdat de aanleiding verdwenen is, maar wel vanwege het risico dat de campagne sleets raakt en daardoor minder effectief. In 2021 zullen we daarom waarschijnlijk weer meer acties oppakken om gedrag in de openbare ruimte te beïnvloeden. Om de spreiding van mensen in tijd en plaats te bevorderen. Want de anderhalve meter samenleving is voorlopig nog wel een blijvertje.

Wil je zien wie er allemaal meededen? Kijk dan op

Facebook: https://www.facebook.com/hanzestadkampen

Twitter: https://twitter.com/KampenPartners

Instagram: https://www.instagram.com/visitkampen/

Alleen Samen campagne

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo