Binnenstad Kampen getoetst op toegankelijkheid

Kampen op Ongehinderd.nl
Bewaar
Delen
Zondag 11 september 2022 | 336 keer bekeken

In Kampen zijn in totaal 20 ondernemers getoetst op toegankelijkheid, waaronder winkels en horecalocaties. Ze zijn nu te vinden op de website www.ongehinderd.nl

MKB Toegankelijk project geslaagd

Kampen Partners en de BOK hebben samen geïnvesteerd in verbetering van de toegankelijkheid van de binnenstad. Onder meer door mee te werken aan het project ‘MKB Toegankelijke Route’. Dit project stimuleert ondernemers om toegankelijk te ondernemen en is onderdeel van het programma MKB Toegankelijk van VNO-NCW en MKB-Nederland. Tijdens de route zijn afgelopen maanden winkelgebieden in verschillende gemeenten getoetst op toegankelijkheid van locaties voor mensen met een beperking. Ook de openbare ruimte is hierin meegenomen.

Donderdag 8 september sloten we de ‘MKB Toegankelijke Route’ in Kampen af. Daarmee is ook het laatste project in het kader van 'Kampen All Inclusive' afgerond. In de gemeente Kampen zijn in totaal 20 ondernemers getoetst op toegankelijkheid, waaronder winkels en horecalocaties. Er zijn 2 bronzen en 3 zilveren keurmerken behaald. 

Door mee te doen aan het project ontvingen de ondernemers gratis advies van een gespecialiseerde inspecteur. De BOK, Kampen Partners en gemeente zijn enthousiast. Uiteindelijk werkt het project toe naar een compleet en landelijk overzicht van toegankelijke bedrijven zodat iedereen er ongehinderd een dagje op uit kan. Dit overzicht is terug te vinden op www.mkbtoegankelijkeroute.nl.

 

rolstoel Bas Wonink met MKB Toegankelijk

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo