Doe mee met Kogge Jagen

Opening Hanzejaar op 1 april 2023 in Kampen
Bewaar
Delen
Zondag 19 februari 2023 | 2304 keer bekeken

Ten behoeve van een experimenteel onderzoek met de Kamper Kogge zoekt de stichting Kampen Partners 20 mensen die op zaterdag 1 april de kogge langs de IJsselkade willen ‘jagen’. Dat is een ander woord voor het met een touw langs de kade trekken van een schip. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via deze website

Alle vragen en antwoorden over kogge jagen

Wat gaat er gebeuren op 1 april 2023?

1 april 2023: de officiële start van het Hanzejaar 2023 met de 9 officiële Hanzesteden van Nederland. Met een super serieus uniek experiment op de IJssel bij Kampen. Want het is natuurlijk grote onzin dat in de Hanzetijd kogges zeilden over de rivieren langs de Hanzesteden. Wij in Kampen weten wel beter. En dat laten we zien op zaterdag 1 april, want dan gaan we 'kogge jagen'.

Huh? Kogge jagen?

Je weet wel. Gewoon met een touw zo'n boot trekken door de rivier. Tegen de stroom in. Letterlijk en figuurlijk. Net zoals vroeger binnenvaartschepen wel werden getrokken langs jaagpaden. We nodigen jullie uit om ook met een team ‘koggejagers’ mee te doen op 1 april bij de IJsselkade. En nee, het is geen grap. Al is het wel grappig, maar dat is ook een beetje de bedoeling natuurlijk. Een team is al bekend: de 9 wethouders van de samenwerkende Hanzesteden mogen als laatste rond 15 uur aan de bak.

Wat verwacht je van deelnemers?

We gaan er een beetje een competitie element in brengen. Ieder uur gaat een ander team de kogge trekken vanaf het begin van de IJsselkade tot aan de brug. Welk team zet de snelste tijd neer? We dagen jullie uit, om nu alvast te gaan trainen, zodat jullie een topprestatie gaan neerzetten. En misschien wel de snelste koggejagers ter wereld worden!

Hoe stel je je dat dan voor?

Als je je nu aanmeldt, stellen we een team samen van jou met 8 (maximaal 9) andere sportievelingen. Stuur een mailtje met je contactgegevens naar info@kampenpartners.nl of vul onderstaande inschrijfformulier in. Deelname is gratis, inclusief een superleuke voorbereidingsbijeenkomst met de burgemeester op maandagavond 27 maart vanaf 19.30 uur op de Koggewerf. Daarover krijg je na aanmelding meer informatie.

Waarom doen jullie dit?

We hebben de afgelopen jaren gemerkt, dat de landelijke pers onze 1 april stunts niet gelooft, maar toch altijd wel komt kijken. En dan graag een sfeerreportage maakt van het evenement. Vorig jaar vierden we op 1 april nog kerst in de binnenstad van Kampen en we hebben ook al eens een koeienparade georganiseerd die te zijn was op de landelijke TV. Zoiets hopen we nu weer, want we geven Kampen graag de aandacht die onze stad en gemeente verdient.

Wat vraag je concreet van ons?

  1. Allereerst natuurlijk: meld je individueel of zelfs met een heel team aan! Stuur een mailtje naar info@kampenpartners.nl met jullie teamnaam, de contactgegevens van de teamleden (naam, telefoon, e-mail) en vertel wie jullie teamcaptain / contactpersoon is. Een team bestaat uit minimaal 7 en maximaal 9 personen.
  2. Ga in training. Kogge jagen is tenslotte een serieuze zaak, die je niet moet onderschatten. Het zal je toch niet gebeuren dat jullie team laatste wordt of nog erger… de kogge niet eens in beweging krijgt?!
  3. Kom naar de voorbereidingsavond die we speciaal voor jullie organiseren op 27 maart.
  4. Werk mee aan eventuele publiciteit. Denk aan interviews met mediacontacten tijdens de voorbereidingen of op 1 april 2023.

Wat levert het me op?

Wie doen er mee?

De wethouders van de Hanzesteden vormen hun eigen team. Daarnaast zijn er tot nu toe positieve reacties ontvangen van sportscholen, de sterkste man van Kampen en basisscholen in de gemeente Kampen. Het wordt vast een bont, maar vrolijk gezelschap dat met elkaar de strijd om de snelste tijd gaat voeren op 1 april aanstaande.

Wie zit hierachter?

Dit is een initiatief van stichting Kampen Partners, de citymarketing organisatie van Kampen. In nauwe samenwerking met Sportservice Kampen, stichting Kamper Kogge, Hanzesteden Marketing en vele anderen. Contactpersoon van Kampen Partners is Roeland Tameling (r.tameling@kampenpartners.nl / 06-17453490) en de coördinator voor de koggejaag voorbereidingen is in handen van Mark Homme van der Veen (info@sportcoach-mark.nl / 06-38507699).

Rob Busser bij miniatuurkogge koggejagen doe je zo

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo