Kampen doet proef met Stadsontdekker

direct naar de Stadsontdekker
Vrijdag 28 april 2023 | 177 keer bekeken

Deze zomer krijgt iedereen die vrije tijd wil besteden in Kampen gratis persoonlijk advies via  www.visitkampen.nl. Citymarketing organisatie Kampen Partners gebruikt hiervoor een widget waarin je gepersonaliseerd advies krijgt vol relevante hotspots in de gemeente Kampen. Door je favoriete hotspots uit je eigen stad in te voeren, genereert Maps Untold een advies voor je citytrip naar Kampen.

Nieuwe interactieve tool op Visitkampen.nl

Gepersonaliseerd digitaal advies

Citymarketeer Roeland Tameling is enthousiast over de manier waarop toeristen vanaf nu nog hartelijker ontvangen kunnen worden, ook omdat de tool echt inspeelt op hun specifieke wensen en interesses. “Je favoriete plekken om te bezoeken helpen ons jou te inspireren Kampen te ontdekken. Jouw favoriete plekken kunnen van alles zijn, van een restaurant uit je woonplaats tot een museum van een laatste stedentrip of een wandelpark van op vakantie. Hoe meer we van jou leren kennen, hoe beter de Stadsontdekker werkt!”

 

Uitproberen

Op basis van data worden de voorkeuren van de bezoekers gematched met de mogelijkheden die Kampen biedt. “Zo geven we iedere bezoeker een digitale reisgids met zijn of haar favoriete hotspots,” vertelt Tameling. Niet alleen toeristen, maar ook inwoners kunnen hiermee tips ontvangen in drie stappen:

“Eén. Ga naar www.visitkampen.nl en scroll naar beneden tot je de Stadsontdekker ziet. Twee. Klik op de link ‘Ontdek Kampen, op jouw manier’. En drie: beantwoord een paar eenvoudige vragen over je eigen voorkeuren. Een kind kan de was doen!”. Tameling hoopt, dat veel mensen de widget willen uitproberen. Hij verwacht, dat er nog wel wat verbeterpunten in zitten, die ontvangt hij graag via info@kampenpartners.nl.

 

Maps Untold

Internet startup Maps Untold is een on-demand platform voor persoonlijk reisadvies. Dit wordt bereikt door op een slimme manier AI-algoritmen in te zetten. Het bedrijf heeft al verschillende prijzen gewonnen met dit concept en test het nu uit in steden als Tilburg, Den Haag en Kampen. Een van de oprichters, Gaby Gomes Branco, heeft eerder voor haar studie aan de TU Eindhoven onderzoek gedaan bij Kampen Partners.

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo