Museum
Volwassenen

Biermuseum Kampen

Bewaar
Delen

Waar

Voorstraat 20

8261 HS Kampen

Het Biermuseum Kampen is gevestigd in de Voorstraat, het oudste deel van Kampen. Het prachtig gerestaureerde pand dateert uit 1440, de glorietijd van de handel in onze Hanzestad. Over de bijna 600 jaar sinds de bouw van deze patriciërswoning zijn onnoemelijk veel historische verhalen te vertellen. De oorsprong van het idee om het Biermuseum Kampen te starten komt echter uit nog eens bijna 100 jaar daarvoor. In Biermuseum Kampen herleeft de rijke historie van Hanzestad Kampen!

Sanitas bona, bene tibi!

De eerste eigenaar was Henrick Aeltsz, burgemeester in de hoogtij jaren van Kampen van 1440 tot 1480. De man was letterlijk steenrijk en woonde er als rijke patriciër met zijn gezin. Henrick was in die tijd één van de burgemeesters die vergunningen voor het brouwen van bier verleenden. Bierbrouwen was een belangrijk privilege want bier was beter dan het vervuilde IJsselwater waarover men als drinkwater beschikte. Dit privilege kende Henrick Aeltsz ook aan zichzelf toe. Biermuseum Kampen is er trots op de nalatenschap van Henrick Aeltsz opnieuw tot leven te wekken!

Wij ontvangen je gastvrij in onze Tuinzaal waar je in goed gezelschap ongedwongen kunt genieten van ons prachtig middeleeuws bier en de vele verhalen die wij met liefde en passie aan onze bezoekers doorgeven. Geniet van de historische omgeving en proef de lekkerste bieren. 

Openingstijden:

Vrijdag en zaterdag van 13.00 t/m 17.00 uur én op afspraak.

Reserveer een arrangement

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo