Welkom in Kampen! We kunnen elkaar in Kampen iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Hoera! Op www.kampen.nl/coronavirus staat de meest actuele en correcte informatie. Check deze informatie vooraf aan uw bezoek aan onze mooie Hanzestad! Hieronder een overzicht van allerlei leuke dingen die je in onze Hanzestad 'op gepaste afstand' kunt ondernemen. Veel plezier in onze hartelijke Hanzestad! 

Bezoek het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is weer open en is blij weer bezoekers te kunnen ontvangen. De deuren staan wagenwijd open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Wel moeten we ons houden aan de RIVM-richtlijnen en volgen we het protocol van de Museumvereniging. Wil je het museum bezoeken? Dat kan maar je dient wel vooraf te reserveren. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om je bezoek (minimaal 1 dag van te voren) te reserveren (geldt ook voor museumkaarthouders). 


Stadswandeling Kampen and Beyond

In de zomermaanden juli en augustus organiseert Kampen and Beyond iedere dag, speciaal voor individuele bezoekers, een stadswandeling voor maximaal 10 personen in de verrassende en hartelijke Hanzestad Kampen.

Tijdens de wandeling zie je hoe de stad zich in de loop der tijd iedere keer weer opnieuw heeft uitgevonden. Thema’s als de Hanze, water, kerkenbouw, sigarenindustrie, onderwijsstad en het toerisme vormen de rode draad. Je ziet daarbij zowel de hoogtepunten als de, ook voor vele Kampenaren, verborgen hoekjes en hofjes van de stad. Kunsthistoricus en gids Reinier de Wit neemt je mee op ontdekkingstocht. De wandeling is ook geschikt voor minder valide personen en duurt ongeveer 1,5 uur.

    • 1 juli t/m 31 augustus
    • Maandag t/m zondag
    • Start: 11.00 vóór de ingang van het Stedelijk Museum, Oudestraat 133
    • Prijs: 9,50 p.p.
    • Reserveren verplicht. U kunt zich tot 24 uur van te voren aanmelden voor de gewenste datum via telefoonnummer 06 – 181 60 410 of per mail kampenandbeyond@gmail.com.
Bezichtig de Bovenkerk

Breng een bezoek aan de historische st. Nicolaas- of Bovenkerk. In de maanden mei t/m oktober is de kerk geopend op maandag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur. Van mei t/m 2e zaterdag in september, monumentendag, is de kerk ook in de morgen geopend op woensdag t/m vrijdag vanaf 11.30 uur. Uiteraard behoudens verhuringen. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken. De kosten daarvoor bedragen 1,50 voor jeugd tot 18 jaar en 3,00 voor volwassenen, kinderen onder 12 jaar gratis.

Kom je met een groep voor een rondleiding of wil je de kerk buiten seizoen bezichtigen? Mail dan bij voorkeur voor een reservering naar kknijnenberg@home.nl of bel, indien gewenst, naar 06-53772129. Uiteraard bij beschikbaarheid van kerk.


Bezoek de Kamper Kogge en de Koggewerf (alleen rondleidingen)

De Koggewerf is nog niet geopend voor bezoek. We biedt de stichting Kamper Kogge (op gepaste afstand) rondleidingen aan over de Koggewerf. De rondleidingen zijn aan te vragen via reservering@kamperkogge.nl. De maximale groepsgrootte per gids is 5 personen. Tijdens de rondleiding wordt een bezoek gebracht aan de Kogge (alleen op het dek), het ME-huisje, de expositie en het verteltheater. De rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier. De Taveerne is geopend voor een drankje en/of een hapje met een prachtig uitzicht over de IJssel.

Boottocht met de Veerman van Kampen

Ontspan aan boord van de Veerman van Kampen. Bijna dagelijks zijn er leuke tochtjes te boeken, onder andere de Sunset cruise, rondje Kattegat of de River cruise. Aan boord is voldoende ruimte. Kijk op www.veermanvankampen.nl voor de vaarkalender en de spelregels die er gelden aan boord voor een veilig verblijf. 


Bezoek het Ikonenmuseum

We verwelkomen je graag in het Ikonenmuseum. Het museum is voorlopig op vrijdag en zaterdag open. Als bezoeker moet je vooraf je bezoek aan het museum online reserveren. Klik hier om online te reserveren. Op de dag zelf kan je bellen (038-3858483) of er nog ruimte is en eventueel direct voor een tijdslot reserveren. Voor een veilig en aangenaam museumbezoek houdt het Ikonenmuseum zich aan de regels van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. 

Zaterdagmiddagconcerten in de Bovenkerk

Naast alle avondconcerten in de komende zomer begint ook weer de prachtige reeks van zaterdagmiddagconcerten. Een zeer toegankelijke serie concerten voor jong en oud. Zoals al vele jaren: iedere zaterdag in de maanden juli en augustus beginnen we om 15:00 uur, de deur gaat een half uur eerder open. De programma onderdelen worden meestal mondeling aangekondigd, de toegang is vrij maar de collecte schaal is aanwezig bij de uitgang!

Vanwege de huidige omstandigheden en coronamaatregelen is het belangijk om je vooraf aan te melden. Klik hier voor de concertagenda en  (gratis) reserveren.

Highlights route 

Wil je Kampen op eigen houtje ontdekken? Dat kan! Download en print deze mooie route langs alle highlights in de historische binnenstad. Of ga even langs bij het Tourist Info punt en haal de route daar. 

Wandelen en fiesten en varen

Wandelen en fiesten kan altijd en is prachtig in en rondom de stad Kampen en de rivier de IJssel. Klik hier voor een overzicht van alle wandel-en fiets- en vaarroutes. 

Beiaardconcerten vanaf de Nieuwe Toren

Uniek zijn de zomerse beiaardconcerten in de historische binnenstad. Het carillon van de Nieuwe Toren wordt bespeeld door stadsbeiaardier Frans Haagen en verschillende gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland. Op vrijdag 12 juni start het nieuwe seizoen beiaardconcerten op de Nieuwe Toren in Kampen tijdens koopavond. De reeks concerten loopt door tot en met vrijdag 24 juli. Het programma zal op de avond van het concert worden uitgedeeld in de luistertuin ‘Het hof van Breda’ aan de Marktsteeg. Vanwege de coronamaatregelen wordt er dit seizoen geen koffie en thee geschonken.

Bezoek Erf-1
Op de Mandjeswaard, onderdeel van het mooie Kampereiland, vind je boerderij Erf-1 en de familie Bruins. Het erf waarop de boerderij staat is al in gebruik sinds 1432 toen in de monding van de IJsseldelta eilanden aaneen groeiden op de grens van zoet en zout. Het éérste en oudste erf van Kampereiland, vandaar onze naam: Erf 1. Er zijn prachtige fietsroutes er naar toe en op het Kampereiland is nog veel meer te beleven!


Fiets of wandel naar 'Theehuis het Zalkerveer' - pontje is geopend!

Dit is zo leuk! Maak een fietstocht van Kampen naar Zalk, steek over met het bekende pontje 'het Zalkerveer' en drink een heerlijk kopje koffie met lekkers (of wat anders natuurlijk) op het terras. Is het terras vol? Dan kan je genieten van een koffie 'to go' en neerstrijken op de dijk. Vervolgens fiets je langs de IJssel, via Wilsum, weer terug naar Kampen. De openingstijden zijn als volgt (kijk voor meer informatie op: www.zalkerveer.nl
Pontje: Ma t/m Zo 10.00 uur tot 18.00 uur
Theehuis: Ma t/m Zo 10.00 uur tot 17.00 uur

Ecotours
Ecotours Kampen organiseert allerlei bijzondere en interessante ecotours door Kampen en omgeving. Wandel- of fiets mee met een enthousiaste gids en ontdek alles op ecologisch gebied in deze omgeving. Klik hier voor een overzicht van alle tours deze zomer of neem contact op met Emmely van Ommen, 06-41482036 of stel je (aan)vraag per mail ecotourskampen@gmail.com

Ga op pad met de ambassadeurs van Tourist Info Kampen

Iedere vrijdag om 14.00 uur
Iedere zaterdag 12.00 uur en om 14.00 uur 
Iedere zondag om 14.00 uur 

De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, Kampen
Op vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p. 

Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com  

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media