Fietsen in de lente!

Donderdag 1 april 2021 | 706 keer bekeken
Fietsen in Overijssel en Gelderland; je kunt je er weken mee zoet houden. Alleen al in en rondom Kampen zijn talloze mooie fietsroutes. Plan bijvoorbeeld een fietsroute naar 

het Ganzendiep

,  een zijtak van de rivier de IJssel. Maar ook door Mastenbroek, een eeuwenoude polder waar veel ruimte is voor natuur, is de moeite waard.


Smaakroute
Lekker fietsen rond Kampen en genieten van de vele (h)eerlijke streekproducten die de regio biedt?! Dat kan! Download hier de twee smaakroutes die ontwikkeld zijn door IJsseldelta Marketing. Fiets een rondje over het Kampereiland of door het unieke polderlandschap Mastenbroek en geniet van de streekproducten die onderweg voorbij komen. Sportief en culinair!

Fietsroutes langs de Kamper dorpskernen


De Kamper kernen zijn omgeven door allerlei verschillende bezienswaardigheden, van sigarenfabriek tot en met een biologische schapenmelkerij, er is veel te bekijken. Elke fietsroute neemt je mee langs minimaal zes bijzondere plekken. Zo krijg je als fietser een totaalbeleving van de mooie natuurschoonheden in de regio.

De fietsroute langs de Kamper dorpskernen is een route van 18 t/m 38 kilometer, waarbij het rondje Zalk een winterroute en een zomerroute heeft. Er zijn rustpunten op de kaart geplaatst, zodat je als fietser even kan uitrusten van de inspanning. De fietsroute is uitgewerkt in een handzaam boekje, dat gratis verkrijgbaar is bij de Tourist Info Punten. Download hier de fietsroute langs de Kamper dorpskernen en geniet van de prachtige omgeving!


GPS Tandemtocht in Kampen


Wil je een hilarisch groepsuitje? Een fietstocht op een tandem geeft plezier voor tien. Naast de mooie route die gereden wordt door en rondom Kampen, kom je onderweg diverse opdrachten tegen. Echte doordenkertjes. Je wordt ontvangen met koffie en thee, krijgt uitleg en springt daarna op een tandem. Deze fietsroute in Overijssel zul je niet snel vergeten.

Rondje Kampen-Zwolle


Zwolle en Kampen zijn twee boeiende Hanzesteden aan de IJssel. De roemrijke geschiedenis van het middeleeuwse Hanzeverbond heeft hier z’n sporen ruimschoots nagelaten. Tijdens deze fietsroute zal je een aantal van deze ‘sporen’ zien en ervaren. Download hier deze mooie fietsroute! 

Ontdek nog meer fietsroutes in de omgeving op www.ontdekdeijsseldelta.nl of op www.visithanzesteden.nl.
Fietsen in de lente!

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo