In de periode van 19 juni – 28 november 2021: Stadswandeling en bezichtiging tentoonstelling ‘Christie van der Haak – Nouveau Deco’ 

Het thema van de tentoonstelling luidt ‘Every Pattern has a Meaning’: ieder patroon heeft een betekenis. Dit vormt de rode draad van de rondleiding en biedt een interessant perspectief om naar het werk van Van der Haak en de stad te kijken. Waar Christie van der Haak spreekt over de ‘Ziel van de Ornamentiek’ wordt de ornamentiek van de Art Nouveau en Art Deco traditioneel juist gezien als onderdeel van een oppervlakkige stijl, een stijl van uiterlijk vertoon.

Programma overzicht

  • 12. 45: Verzamelen vóór de ingang van Stedelijk Museum Kampen, locatie Oudestraat 133. Uw gids, kunsthistoricus Reinier de Wit, is herkenbaar aan de badge van Kampen and Beyond. Na het scannen van de E-tickets bij de balie begint de rondleiding.
  • 13.00 – 14.30: Stadswandeling Art Nouveau en Art Deco o.l.v. kunsthistoricus Reinier de Wit, inclusief bezoek aan de installatie die Christie van der Haak speciaal voor deze tentoonstelling heeft gemaakt voor Stedelijk Museum Kampen, locatie Voormalige Synagoge, IJsselkade 33. Op deze locatie is tevens een selectie van haar werk uit 43 jaar kunstenaarschap te zien: schilderijen, stoffen en toegepaste kunst tonen de ontwikkeling en werkwijze van deze bevlogen kunstenaar. Een gedeelte van de inrichting van haar atelier is overgebracht vanuit Den Haag naar Kampen.
  • Vanaf 14.30: Entree Stedelijk Museum Kampen, locatie Oudestraat 133, en de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de andere helft van de tentoonstelling te bezichtigen. In het museum heeft Christie van der Haak enkele zalen volledig getransformeerd met haar duizelingwekkende patronen in behang, vloeren, wandkleden en meubilair. Een sensatie voor de zintuigen!

Reserveren

  • Reserveren is verplicht via kampenandbeyond@gmail.com   
  • Reserveren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de gewenste datum van de rondleiding, zie onderstaand overzicht van de beschikbare data
  • Prijs: 17,50 euro per persoon plus entree Stedelijk Museum Kampen, zie onderstaand overzicht van de kosten
  • Bij uw reserveringsaanvraag geeft u aan met hoeveel personen u wilt komen en welk entreetarief van het museum voor u van toepassing is. De wandelingen kunnen altijd als privé rondleiding geboekt worden, 2 personen of meer indien uit 1 huishouden, én per groep volgens de, op dat moment geldende Corona-regels, waarbij K&B zelf een maximum hanteert van 8 personen.
  • Na uw aanvraag krijgt u een E-ticket. Na betaling van het E-ticket plus 17,50 p.p. voor de rondleiding op rekeningnummer NL40 RABO 0305 9452 89 t.n.v. Kampen and Beyond is uw reservering compleet.
  • Let op: neem uw E-ticket mee op de dag van de rondleiding. Uw ticket wordt bij de balie van het museum gescand en vormt het bewijs van deelname.
  • Let op: heeft u een Museumjaarkaart? Ook deze kaart dient u mee te nemen op de dag van de rondleiding.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media