Advies en ondersteuning

Maandag 23 mei 2022 | 1075 keer bekeken

Bent u een Kamper ondernemer? Een starter? Of bent u van plan uw bedrijf in Kampen te vestigen? Op deze pagina vindt u allerhande links naar platforms, organisaties en websites met waardevolle informatie die u helpen in Kampen te ondernemen. Mist u informatie? Laat het ons weten. Dan gaan wij voor u aan de slag.

Gemeente Kampen

De Gemeente Kampen legt de rode loper uit voor ondernemers.  We ondersteunen u graag waar mogelijk.

Wethouder Economische Zaken
Bas Wonink
E-mail: b.wonink@kampen.nl 

Wilt u een bedrijf vestigen in de gemeente Kampen of bent u ondernemer in Kampen?

Neem dan contact op met accountmanager Wout Ritsema.
Telefoon: 06-12054917
E-mail: w.ritsema@kampen.nl

Ondernemer in de Binnenstad? 
Neem dan contact op met Binnenstadsmanager Leo Hoksbergen
Telefoon: 06-46281800
E-mail: l.hoksbergen@kampenpartners.nl

Organiseert u een evenement in Kampen?
Evenementencoördinator Aline Hofstee
Telefoon: 06-12736070
E-mail: aline@kampenpartners.nl

Ik kan u zowel voor, tijdens als na uw evenement ondersteunen. Dit kan zijn bij de aanvraag voor een vergunning, veiligheid, kostenbesparing, algemene adviezen etc. De komende periode zal ik zoveel mogelijk organisatoren bezoeken maar mocht u eerder met mij in contact willen komen of plannen hebben voor het organiseren van een nieuw evenement dan kunt u mij bereiken via aline@kampenpartners.nl.

Informatie over het organiseren van evenementen 
Aanvragen Evenementensubsidie

Algemene telefoonnummer voor al uw vragen: 14038

Vergunningen

Bent u ondernemer en heeft u plannen om nieuwe of andere bedrijfsactiviteiten op te starten? Wilt u een evenement organiseren? Uw bedrijfspand verbouwen of een parkeervergunning aanvragen? 

Bouwen en verbouwen
Alles over bouwen en verbouwen in de Gemeente Kampen
Aanvragen Omgevingsvergunning in de Gemeente Kampen
Aanvragen Omgevingsvergunning voor het milieu in de Gemeente Kampen
Vergunning voor het brandveilig gebruik van gebouwen in Kampen

Horeca
Aanvragen Drank en Horeca Vergunning in Kampen
Vergunning voor Alcohol tijdelijk schenken
Aanvragen Terrasvergunning in Kampen

Reclame
Vergunning voor reclame aanbrengen aan uw pand
Vergunning voor reclameborden en abri's

Aanvragen Marktstandplaats

Snel en digitaal een vergunning aanvragen of melding doen via: Omgevingsloket.nl

Stadhuis

Subsidies

Door de bomen het bos niet meer zien? Laat de kans op een financiële ondersteuning door middel van een subsidie niet lopen. Hieronder de verschillende mogelijkheden voor u op een rij:

Energiefonds Overijssel
Energiefonds Overijssel levert een financiële bijdrage aan ondernemingen, woningcorporaties en projecten die energie besparen of energie opwekken uit hernieuwbare bronnen. Kijk voor uw mogelijkheden hier

Evenementensubsidie
Organiseert u een evenement in Kampen?  Kijk op de website Evenementen Platform Kampen om te kijken of u in aanmerking komt voor financiële ondersteuning van evenementen. Via deze link gaat u direct naar de informatie over het aanvragen van evenementensubsidie.

Subsidies cultuurhistorie 
Als u eigenaar bent van een rijksmonument dan kan de rijksoverheid mogelijk voor financiële ondersteuning zorgen. Als u eigenaar bent van een gemeentelijk monument dan kan de gemeente mogelijk voor financiële ondersteuning zorgen. Via deze link vindt u alle informatie over uw mogelijkheden.

Subsidie stimulering wonen in de binnenstad
U kunt subsidie krijgen voor het realiseren van woningen boven winkels. De subsidieregeling geldt voor panden aan de volgende straten in Kampen: Boven Nieuwstraat, Broederstraat, Buiten Nieuwstraat, Gasthuisstraat, Geerstraat, Hofstraat, Oudestraat en Voorstraat. Ook voor het verbeteren van woningen in de binnenstad die meer dan drie jaar leeg staan is subsidie mogelijk. Dit is mogelijk binnen het hele beschermde stadsgezicht.

Provincie Overijssel
Alle subsidiemogelijkheden van de Provincie Overijssel vindt u via deze link

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Zoekt u een subsidie of regeling voor financiering? In de subsidiewijzer van de RVO vindt u alle subsidies en regelingen die open staan voor het indienen van een aanvraag. RVO.nl voert deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse ministeries en de Europese Unie.

Subsidiecalculator 
Bij het aannemen van nieuwe medewerkers kunt u mogelijk in aanmerking komen voor aantrekkelijke financiele voordelen. Deze online subsidiecalculator presenteert regelingen en subsidies voor een nieuwe medewerker of recent in dienst getreden.

Europese Subsidies
Europese subsidies kunnen u net het steuntje in de rug geven dat u nodig heeft om een project te realiseren. Ook de Europese Unie stelt via de provincie Overijssel elk jaar tientallen miljoenen euro's aan subsidies beschikbaar voor de ontwikkeling van de Overijsselse economie en het platteland. Zit er een kans voor u bij?

Advies en ondersteuning

Regio Zwolle 
Regio Zwolle is een samenwerkingsverband van twintig gemeenten, verdeeld over vier provincies. Niet alleen de bestuurders werken samen, ondernemersinitiateven- en netwerken ontstaan en groeien op Regio Zwolle niveau. Kom meer te weten over Regio Zwolle.

Kennispoort Regio Zwolle
Ondernemers in de Regio Zwolle krijgen concreet onafhankelijk advies om innovaties in de praktijk te brengen. Van ondersteuning bij een businessplan tot hulp bij financiering.

Kampen Partners
De Stichting Kampen Partners helpt u graag met het in beeld brengen van uw bedrijf. Dat kan op verschillende manieren.  We maken gebruik van diverse marketing- en communicatieinstrumenten. www.kampenpartners.nl - r.tameling@kampenpartners.nl Hoe kunnen wij u helpen?  
Wilt u uw evenement meer aandacht geven op internet en social media? Download dan het pdf-bestand: Online en offline promotiekansen en tips

Informatie voor startende ondernemers
Zo stelt u een ondernemingsplan op.
De website van de Kamer van Koophandel.
Doe de ondernemerstest.
Aan de slag als ZZP-er of freelancer

Ondersteuning voor ondernemers 
Participatiemaatschappij Wadinko verschaft ondernemers risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. MKB Regio Zwolle helpt ondernemers om samen meer zakelijk succes te hebben in onze regio Zwolle.
Duurzaam ondernemen in de regio Zwolle.

Personeel

Bent u op zoek naar stagiaires, medewerkers, of vrijwilligers?

Werkgevers Service Punt
Bij het Netwerkplatform Kampen/WerkgeversServicePunt kunt u als werkgever bij een vaste contactpersoon terecht met al uw vragen over de arbeidsmarkt. Geen ingewikkelde procedures, maar praktische hulp waar u wat aan heeft. De dienstverlening is kosteloos.

Vrijwilligerswerk
De Vrijwilligerscentrale Kampen is het steunpunt voor vrijwilligerswerk in de gemeente Kampen. Hier vindt u een ruim aanbod aan vacatures bij instellingen en organisaties in Kampen. Organisaties kunnen ondersteuning krijgen bij het werven van vrijwilligers en het ontwikkelen van een vrijwilligersbeleid. Ook wordt er informatie en advies gegevens over regelgeving en verzekeringen en vervult de vrijwilligerscentrale een belangrijke rol bij de Kamper Beursvloer Tohopesate en de Maatschappelijke Stages in Kampen.

Uitzendbureaus in Kampen
Werk is
Randstad 
Adecco
IJsselpersoneel

Stages
Hogeschool Windesheim
Deltion College
Landstede
Hoornbeeck College

geld Wonen in kampen

Beschikbare kantoor- en bedrijfspanden

Bent u (startende) ondernemer en op zoek naar werkruimte? Bekijk hieronder de mogelijkheden. 

Alex Makelaars
Berg Makelaardij
Hanzestaete Makelaardij
Hoksbergen Makelaardij
Sinke Makelaardij
Van der Maat Makelaardij
Funda overzicht business
locate overzicht beschikbare panden

Vergader- en evenementenlocaties

Voor elk type evenement is er in Kampen een geschikte locatie te vinden. Van recepties tot netwerkbijeenkomsten. Van teambuildingdagen tot eindejaarsborrels. Vergaderen in Kampen is meer dan vergaderen alleen. Het is een bron van inspiratie. Hanzestad Kampen is bekend om haar historische binnenstad met honderden monumentale panden. Laat u inspireren door de onderstaande bedrijven. 

Moods & Roots
De leuke Hanzestad
Quintus Centrum voor Cultuureducatie
Music Club Kampen
Eenhoorn Koffie en Thee
Stadsgehoorzaal Kampen
Restaurant De Vier
De Veerman van Kampen
Stedelijk Museum Kampen
De Koornmarktspoort
De Cellebroederspoort
De Bovenkerk

Overheid

Vind antwoorden op al uw ondernemersvragen via Ondernemersplein.nl
Bekijk de website van de Provincie Overijssel of check de Drank en Horecawet

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo