De Kamper Kogge

Maandag 6 december 2021 | 3701 keer bekeken
Bewaar
Delen

De Kamper Kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. Vrijwilligers van de Stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip - de enige varende kogge in Nederland - in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen en het varend erfgoed van Nederland.

De maritieme geschiedenis komt tot leven

 

Wat is er te doen?

De sfeer van weleer opsnuiven in het ruim van de Kamper Kogge, een kijkje nemen in het middeleeuwse vissershuisje op de Koggewerf, zien hoe de bouw van het schip in z'n werk ging en bijzondere middeleeuwse vondsten bewonderen in de expositieruimte: voor bezoekers is op de Koggewerf, op een van de mooiste plekken van Kampen pal aan de rivier de IJssel, van alles te zien en te beleven.

Rondleiding
Wie wil kan een rondleiding krijgen over de werf en op de kogge onder leiding van een gids. Je kunt meedoen aan een speurtocht of zelf de sfeer proeven aan boord van de Zwarte Dame met een vaartocht compleet met zeemansliederen, verhalen en een heerlijke lunch. Ook voor een gezellig en origineel kinderfeestje, een bedrijfsuitje of workshopdag vormt de Koggewerf het perfecte decor.

Verteltheater
Bijzonder en meeslepend zijn ook de voorstellingen van de Sprooksprekers van de Kamper Kogge, waarin theater en vertelkunst samen komen. De Sprooksprekers spelen zowel 'thuis' als 'uit' en dat geldt ook voor de Kamper Kogge zelf: het unieke schip is een publiekstrekker van formaat op tal van maritieme en middeleeuwse evenementen in binnen- en buitenland.

Vakmanschap
De Koggewerf biedt daarnaast ruimte aan eeuwenoud vakmanschap zoals smeden, visroken, touwslagen en wolweven tijdens evenementen als de jaarlijkse Maritieme Markt op tweede paasdag en Open Monumentendag.

 

Stichting Kamper Kogge

De Stichting Kamper Kogge bestaat uit vrijwilligers. Timmerlieden, bemanningsleden, naaisters van middeleeuwse kleding, verhalenvertellers, visrokers, smeden, schippers, archivarissen, gidsen, promotiemedewerkers, ict'ers en mensen met organisatorische en bestuurlijke kennis en ervaring: iedereen zet zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden en zo bij te dragen aan het levend houden van het Hanzeverleden van Kampen. De stichting is geheel zelfstandig en is voor inkomsten afhankelijk van boekingen, verkoopartikelen, donateurs en sponsoren.

Adres:

De Koggewerf
Havenweg 7, Kampen

Kijk voor meer informatie, rondleidingen en tarieven op: https://kamperkogge.nl/

 

 

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo