Het regent...en nu?

Maandag 6 december 2021 | 1166 keer bekeken
Bewaar
Delen

In Kampen regent het bijna nooit maar als het dan regent...dan hoef je je niet te vervelen! We zetten alle slechtweertips hieronder voor je op een rijtje zodat je makkelijk kunt kiezen wat te doen. Klap je paraplu open en trek erop uit! 

Bezichtig de Bovenkerk

Breng een bezoekje aan de historische Bovenkerk. In de zomermaanden juni, juli, augustus en de eerste week van september, is de Bovenkerk vaak geopend. Je kunt tijdens openingstijden binnenlopen en de kerk bezichtigen. Tijdens 'Open Monumentendag' is de kerk tussen 10.00 - 17.00 uur te bezichtigen. Op zondag is de Bovenkerk meestal gesloten of geopend voor bijzondere diensten. Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken. Mail voor het maken van een reservering naar info@bovenkerkkampen.nl of bel naar 06-51239157. Kijk voor meer informatie en het een overzicht van alle (orgel)concerten op www.debovenkerk.nl.

Meer informatie

Bezoek Molen d'Olde Zwarver

Molen D’Olde Zwarver staat op een prachtige plek langs de IJssel bij de historische stad Kampen. Bijna 175 jaar geleden gebouwd en in 1952 verplaatst naar de huidige lokatie. Vandaar de naam “D’Olde Zwarver”. Er wordt tarwe, rogge en het in de regio verbouwde spelt gemalen. De molen is elke zaterdag geopend van 9.00 - 12.00 uur.

Meer informatie

Ervaar de Escaperoom 

Misschien wel het meest spannende en uitdagende uitje van Kampen?! We hebben jou en je vrienden nodig om het mysterie van de monniksorde in de Nieuwe Toren te ontrafelen! Of een opmerkelijke sabotage aan boord van zeilschip de Jannes van Campen te stoppen. Durven jullie dit aan?

Let op: De Nieuwe Toren heeft geen toilet en is niet toegankelijk voor minder validen. Daarnaast is de Nieuwe Toren niet te verwarmen, zorg daarom dat je met koude dagen goed bent aangekleed. Het kan koud zijn! 

Meer informatie

Genieten bij Kalter Aardbeien

Een ideaal uitje bij regen is een bezoekje aan Kalter aardbeien. Van half april t/m eind oktober kan je er zelf aardbeien plukken in de pluktuin of genieten op het binnen- of buitenterras van koffie/thee of cappuccino met een lekkere aardbeienschelp of lunch van verse producten uit de streek. Het gehele jaar kan er binnen gespeeld worden in de (indoor)speeltuin of kan je rondstruinen in de gezellige boerderijwinkel. Natuurlijk vind je daar de lekkerste aardbeien maar ook geteelde groente en fruit uit eigen kas of producten uit de Koekoekspolder. 

Meer informatie

Maak een rondleiding door sigarenfabriek De Olifant

De Eenhoorn verzorgt in samenwerking met De Olifant rondleidingen door het pand. Beleef de cultuur-historische omgeving waar de productie van koffie en sigaren in beeld gebracht wordt. De duur van de rondleiding is een uur. Onder leiding van de gastheer of gastvrouw zal de rondleiding van start gaan in de winkel (Oudestraat). Tijdens de rondleiding door het historische pand wordt stilgestaan bij de historie van de sigarenstad Kampen, de inkoop van tabak en het productieproces.

Meer informatie

Museumtips

* Combineer een bezoek aan het Stedelijk Museum Kampen met een bezoek aan de Koggewerf. Een aanrader! Klik hier voor meer informatie! 
* Boek een interessante rondleiding door het Stedelijk Museum Kampen. Klik hier voor meer informatie! 
* Geniet van het museumarrangement: een bezoek aan het museum inclusief koffie/thee/tour/lunch en meer. Klik hier voor meer informatie! 
* Ontdek de bijzondere collectie van het Ikonenmuseum in Kampen tijdens een boeiende rondleiding. Klik hier voor meer informatie!

Meer infomatie

Avondje theater

De Stadsgehoorzaal Kampen ademt geschiedenis vanuit alle kieren, hoeken en krochten van het gebouw. Als je plaatsneemt in de rode pluche stoelen onder de beeldschone kroonluchter in de grote zaal, waan je je in een tijdloos theaterlandschap. 

Meer informatie

Naar de Bioscoop

In de knusse bioscoop, gelegen aan het gezelligste horecaplein van Kampen is het genieten. Deze bioscoop biedt jou als gast de ultieme mix: lekkere stoelen, maximale beenruimte, wandvullende doeken, 7 kanaals Dolby Digital geluid en gezelligheid!

Meer informatie

Ervaar het maritieme verleden op de Koggewerf

De Koggewerf is op eigen gelegenheid te bezoeken. Maar rondkijken op de werf én op de Kamper Kogge onder leiding van een ervaren en deskundige gids is ook een mogelijkheid. De gidsen weten het fijne van de bouw van deze bijzondere veertiende eeuwse reconstructie, haar hoogtijdagen tijdens de middeleeuwen en Hanzestad Kampen, maritieme geschiedenis, vaartochten toen en nu en het leven aan boord. In de sfeervolle Taveerne, een schipperskroeg met terras met uitzicht over de IJssel, staat de koffie te pruttelen.

Meer informatie

Bezoek de Buitenkerk

Ook in de historische Buitenkerk is het lekker droog. In de zomermaanden juni, juli, augustus en de eerste week van september is de Buitenkerk vaak geopend. Tijdens Open Monumentendag is de kerk tussen 10.00 - 17.00 uur te bezichtigen. Op zondag is de Buitenkerk gesloten voor bezoekers en worden er diensten gehouden. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken. Bel om te reserveren naar 038-83370560. 

Meer informatie

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo