Parkeren

Woensdag 22 mei 2024 | 34730 keer bekeken

Kom je naar Kampen met de auto? Er zijn in en rondom de stad genoeg parkeerplekken, gratis of betaald, waar je je auto kwijt kunt. Alles is daarmee bereikbaar op loopafstand. Hoe fijn is dat! 

Makkelijk: zowel gratis als betaald

Gratis parkeren

Op loopafstand van de binnenstad liggen drie grote parkeerplaatsen waar je gratis de auto kunt parkeren. De loopafstand naar het centrum is beperkt. De gratis parkeerplaatsen zijn tegenover het NS-station (bij het politiebureau) en aan het Burgemeester Berghuisplein en in de parkeergarage aan De Buitenhaven.

Adressen voor in uw navigatie

Betaald parkeren

In het grootste deel van de binnenstad is het parkeren betaald van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur (op koopavonden tot 21.00 uur). De maximale parkeertijd in het centrum van de binnenstad is 3 uur. Je kunt langer parkeren op het Meeuwenplein, in de Bongerd, aan de Bregittenstraat en aan de IJsselkade (dagkaarten). Op zondagen is parkeren gratis.

Kentekenparkeren

Bij kentekenparkeren vormt het kenteken de sleutel voor het betalen van parkeergeld. Als je betaalt bij de parkeerautomaat voer je eerst je kenteken in en kies je de gewenste parkeertijd. Je betaalt vervolgens met muntgeld of pin. Let op: omdat kentekenparkeren onlangs is ingevoerd krijg je nog een parkeerticket. Die moet je zichtbaar achter de voorruit plaatsen. Op dit ticket wordt voor de zekerheid het kenteken geprint.

Mobiel parkeren

Met mobiel parkeren hoef je de parkeertijd niet meer vooraf in te schatten en niet meer naar de parkeerautomaat te lopen. Als je je auto hebt geparkeerd, meld je je aan met je mobiele telefoon. Bij vertrek meld je je eenvoudig weer af. Boven de parkeerautomaten staan de codes van de parkeerzones. 

Gehandicaptenparkeerkaart

Heb je een gehandicaptenparkeerkaart?
Je mag dan parkeren zonder te betalen. 

Ik heb een gehandicaptenparkeerkaart. Moet ik dan ook een vergunning aanvragen?
Nee, Iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart mag zonder vergunning in de binnenstad van Kampen parkeren.

Hoe lang mag ik met een gehandicaptenparkeerkaart in de binnenstad parkeren?
Heb je een gehandicaptenparkeerkaart, dan geldt voor jou de maximale parkeertijd niet.

Waar mag ik met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren?
Met een gehandicaptenparkeerkaart mag je op alle officiële parkeerplaatsen parkeren. Dit hoeft geen gehandicaptenparkeerplaats te zijn. Je hoeft hier niet voor te betalen.

Niet overal parkeren

Op diverse plekken in de binnenstad en het gebied eromheen mag je niet parkeren. Voor parkeren op de verkeerde plek of zonder te betalen kun je een parkeerboete krijgen. Ook is er in Kampen een wegsleepregeling van kracht. Verder zijn er gebieden waar alleen vergunninghouders mogen parkeren. Hier kan je als bezoeker van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur niet parkeren en op koopavonden tot 21.00 uur niet.

Met het OV of op de fiets

Trein

De stad Kampen en ook het prachtige buitengebied zijn goed bereikbaar met de trein. Kies 'Station Kampen' als bestemming. En als je dan op het station aankomt, vergeet dan niet te genieten van het mooiste stadsfront van Nederland. Klik op de volgende link om de reis naar Kampen te plannen: https://www.ns.nl/stationsinformatie/kpn/kampen

Bus

De bus brengt je ook waar je zijn moet in Kampen. Op OV9292.nl vind je alle busreizen naar Kampen. Klik op de volgende link: https://9292.nl/kampen/bushalte-station

Fiets

Met de fiets kun je op en top genieten in de stad maar ook buiten in de prachtige IJsseldelta. Wil je een fiets huren? Klik op de link Fietsverhuur. Inspiratie voor fietsroutes door Kampen en omgeving vind je via deze hier.

Oplaadpunten voor je elektrische fiets: 

* Café 't Ponton | IJsselkade 51 t/o, 8261 AG Kampen

* Kalter Aardbeien | Tuindersweg 2-1, 8271 PK IJsselmuiden

* Restaurant de Oase | Kerkplein 3, 8276 AM Zalk

Skyline van Kampen

Openbaar Vervoer arrangementen

Een bezoek aan Hanzestad Kampen is de moeite waard. Kampen is goed bereikbaar met de trein en de bus. Boek een dagretour met de trein of de bus en ontdek de skyline langs de rivier de IJssel, de gezellige uitgaansgelegenheden, een gevarieerd winkelaanbod en nog veel meer! Op deze pagina vind je aantrekkelijke arrangementen op met het Openbaar Vervoer naar Kampen te komen. 

Verder lezen

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo