Parkeren

Dinsdag 21 december 2021 | 499 keer bekeken
Bewaar
Delen

Kom je naar Kampen met de auto? Er zijn in en rondom de stad zijn genoeg gratis parkeerplekken waar je je auto kwijt kunt. Hoe fijn is dat! 

Gratis parkeren


Op loopafstand van de binnenstad liggen drie grote parkeerplaatsen waar je gratis de auto kunt parkeren. De loopafstand naar het centrum is beperkt. De gratis parkeerplaatsen zijn tegenover het NS-station (bij het politiebureau) en aan het Burgemeester Berghuisplein en in de parkeergarage aan De Buitenhaven. 

Adressen voor in uw navigatie


Betaald parkeren


In het grootste deel van de binnenstad is het parkeren betaald van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur (op koopavonden tot 21.00 uur). De maximale parkeertijd in het centrum van de binnenstad is 3 uur. Je kunt langer parkeren op het Meeuwenplein, De Bongerd, Bregittenstraat en de IJsselkade (dagkaarten). Op zondagen is parkeren gratis.


Kentekenparkeren


Bij kentekenparkeren vormt het kenteken de sleutel voor het betalen van parkeergeld. Als je betaalt bij de parkeerautomaat voer je eerst je kenteken in en kies je de gewenste parkeertijd. Je betaalt vervolgens met muntgeld of pin. 


Mobiel parkeren


Met mobiel parkeren hoef je de parkeertijd niet meer vooraf in te schatten en niet meer naar de parkeerautomaat te lopen. Als je je auto hebt geparkeerd, meld je je aan met je mobiele telefoon. Bij vertrek meld je je eenvoudig weer af. Boven de parkeerautomaten staan de codes van de parkeerzones. 


GehandicaptenparkeerkaartHeb je een gehandicaptenparkeerkaart?
U mag dan parkeren zonder te betalen. 

Ik heb een gehandicaptenparkeerkaart. Moet ik dan ook een vergunning aanvragen?
Nee, Iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart mag zonder vergunning in de binnenstad van Kampen parkeren.

Hoe lang mag ik met een gehandicaptenparkeerkaart in de binnenstad parkeren?
Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart, dan geldt voor u de maximale parkeertijd niet.

Waar mag ik met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren?
Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u op alle officiële parkeerplaatsen parkeren. Dit hoeft geen gehandicaptenparkeerplaats te zijn. U hoeft hier niet voor te betalen.

 

Niet overal parkeren


Op diverse plekken in de binnenstad en het gebied eromheen mag je niet parkeren. Voor parkeren op de verkeerde plek of zonder te betalen kan je een parkeerboete krijgen. Ook is er in Kampen een wegsleepregeling van kracht. Verder zijn er gebieden waar alleen vergunninghouders mogen parkeren. Hier kan je als bezoeker van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur niet parkeren en op koopavonden tot 21.00 uur niet.

Openbaar vervoer of op de fiets naar KampenTrein

De stad Kampen, en ook het prachtige buitengebied is goed bereikbaar met de trein. Kies Station Kampen als bestemming. En als u dan op het station aankomt, vergeet dan niet te genieten van het mooiste stadsfront van Nederland. Klik op de volgende om uw reis naar Kampen te plannen: https://www.ns.nl/stationsinformatie/kpn/kampen

Bus

De bus brengt u ook waar u wezen moet in Kampen. Op OV9292.nl vindt u alle busreizen naar Kampen. Klik op de volgende link: https://9292.nl/kampen/bushalte-station

Fiets

Met de fiets kunt u op en top genieten in de stad maar ook buiten in de prachtige IJsseldelta. 
Wilt u een fiets huren? Klik op de link Fietsverhuur.
De prachtigste inspiratie voor fietsroutes in en om Kampen vindt u via deze link: Fietsroutes voor iedereen 

 

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo