Het verhaal van: Floris Raap

Maandag 24 mei 2021 | 7 keer bekeken
Bewaar
Delen

Toen kwam de coronacrisis…Ik stond te juichen voor de televisie omdat ik hoorde dat ik niet meer naar school hoefde. Het leek wel vakantie. Na een paar dagen moest ik toch mijn boeken ophalen en thuis aan het werk. Ik zat toen in groep 3. Rekenen en taal lukte wel thuis maar schrijven was best lastig. Dat had ik liever op school gedaan omdat juf mij daar de letters beter kon leren.Het verhaal gaat verder onder de afbeelding:Lekker buiten spelenGelukkig was het wel steeds lekker weer en kon ik veel buiten spelen met mijn vriendjes. Voor de veiligheid mochten we alleen niet bij elkaar naar binnen maar dat was niet erg. Het zwembadje mocht extra vaak ik tuin toen het buiten zo warm was, dat was echt leuk! Gelukkig duurde de eerste lockdown niet enorm lang en konden we voor de zomer nog weer naar school.

Tweede lockdownNu zit ik in groep 4. De tweede lockdown vond ik echt niet leuk. Het thuiswerken duurde veel langer. Ik ging school en vooral mijn vriendjes heel erg missen. En het was steeds slecht weer. Ik vind het wel heel leuk om met de lego te spelen. Ik heb met papa alles gesorteerd en heel veel nieuwe dingen gebouwd.

Corona kwam ineens dichtbijMet kerst kregen mijn pake en oma corona. Daar schrok ik heel erg van want ik dacht dat ze eraan dood zouden gaan. Ik hoorde overal in het nieuws dat corona heel ernstig is. Gelukkig werden ze er niet heel ziek van en konden we voor het raam staan kletsen en kon ik ze toch even zien. Verder lag de vader van een jongetje bij mij uit de klas in het ziekenhuis. Zijn vader kon daardoor niet op zijn verjaardag komen. Dat vond ik heel zielig. We hebben met de klas geld ingezameld en een mooi cadeau voor hem gekocht. Ook papa en mama zijn weleens getest. Dat moet bijna gelijk als je verkouden bent omdat wij anders niet naar de opvang en naar school kunnen. Het is vervelend dat je dan moet wachten tot de uitslag er is. Dat duurt lang en ik kan dan niet met vriendjes afspreken. Bij ons thuis heeft gelukkig niemand corona gehad.

Vies stinkspulNu mag ik weer naar school, dat is echt fijner dan de hele dag thuis zijn. Op school is het ook wel raar want er zijn ineens allerlei extra regels. We moesten in het begin op een ander plein spelen en we mogen niet dichtbij de meester komen. Je moet achter een lijn staan als je iets aan de meester wilt vragen. Bij meester staat ook een groot spatbord op het bureau, daar moet je voor staan als je bij zijn bureau staat. Verder moeten we onze handen desinfecteren met vies stinkspul. De zeep in de wc ruikt een stuk lekkerder!

Verzinnen wat wél kanWat ik echt niet leuk vind is dat je niet even ergens heen kan gaan. Bijna alle leuke dingen zijn dicht. Ik kan niet naar de zwemclub en ik kan niet met mijn zusjes naar Ballorig of Monkeytown. Ook de speeltuinen waar we wel eens heen gaan zijn dicht. In de vakantie is het best saai maar het is ook leuk om te verzinnen wat wél kan. Met de fiets door de McDrive om een Happymeal te halen, fietsen en met de veerpont de IJssel oversteken, samen door de aardbeien drive-through rijden, kikkerdril vangen bij de sloot en veel ijsjes eten!

En als de coronacrisis voorbij is…Dan wil ik weer veel leuke dingen doen met papa, mama en Janna en Elin. Naar de dierentuin, naar het zwembad, kamperen in de zomer, naar Monkeytown en eten bij het pannenkoekenrestaurant! Ik hoop echt dat alles snel weer open gaat!

Meer bijzondere verhalen lezen?
Deze campagne wordt geinitieerd door de Gemeente Kampen. Twaalf weken lang verschijnt er een verhaal in huis-aan-huis krant De Brug. Klik hier om alle verhalen online te lezen. Volg de facebookpagina van de Gemeente Kampen en Hanzestad Kampen om alle mooie Kamper Tegeltjes en wijsheden te bekijken! Veel leesplezier!

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo