Het verhaal van: Melissa ten Hove

Maandag 26 april 2021 | 117 keer bekeken
Bewaar
Delen

Toen kwam de coronacrisis...Dan denk je...16 oktober is nog mooi ver weg! Dan is het virus wel weer verdwenen. Zo erg zal het hier toch niet worden? En als het komt dan waait het vast wel weer over na twee of drie maand. Dat bleek helaas niet zo. Onze trouwdatum stond inmiddels al vast op 16 oktober 2020.Het verhaal gaat verder onder de afbeelding:Van plan B naar plan DOp een gegeven moment weet je toch dat het anders gaat worden. Je mag geen handen schudden, moet afstand houden, een groot dansfeest zit er niet in. In de zomer kregen we wat meer hoop op een normale bruiloft. De maatregelen werden versoepeld, er mocht weer meer. Samen met de DJ hebben we gekeken of we toch muziek konden gaan draaien of een leuke muziek/bingo quiz konden gaan doen met de gasten. Plan B bleek echter van korte duur.

Weg feestlocatie, en nu?De besmettingen liepen weer op in september. De groepsgrootte schommelde de hele tijd. Van 50 personen in de Randstad en een hogere limiet hier bij ons in de regio, tot landelijk ineens maximaal maar 30 personen. Vervolgens moest de horeca om 22.00 uur sluiten, weg feestlocatie. Er was geen plan op te trekken. De dinsdag voor onze bruiloft kwam het heftige bericht dat de horeca de dag erop helemaal dicht zou gaan. Paniek! En nu? Ik ben behoorlijk positief ingesteld maar heb toen wel een paar traantjes weg moeten pinken. Je wilt zo graag dat het de mooiste dag van je leven wordt met veel lieve mensen om je heen en dat lijkt dan ineens helemaal niet meer te gaan lukken.

De essentie van trouwenIn de maanden voor onze trouwdag hebben Jacco en ik een aantal keren gedacht: Willen we dit wel? Willen we wel op deze manier trouwen? Waarom stellen we de bruiloft niet gewoon uit nu alles er zo anders uit gaat zien op onze dag? Dat leverde mooie gesprekken op. We kwamen steeds weer tot de conclusie dat een groot feest geven met veel mensen fantastisch is maar dat het gaat om onze liefde voor elkaar. Dat wilden we bestempelen, dat was voor ons echt de essentie. We wilden elkaar trouw beloven voor het leven en ons leven samen starten in ons nieuwe huis.

Een dag met een gouden randjeDoor alle maatregelen waren onze verwachtingen voor de dag zelf niet heel hoog. Mede daardoor zijn al onze verwachtingen overtroffen en heeft deze dag een gouden randje gekregen. We zijn zo enorm verrast door familie, vrienden en collega’s. Iedereen leefde mee en wilde er echt wat moois van maken voor ons. Met de 30 daggasten, waaronder onze oma’s, hebben we een intiem samenzijn beleefd. Eerst naar het gemeentehuis en daarna naar de kerk. Vervolgens werden we verrast met een grote drive-through op het bedrijf van Jacco. Alle avondgasten en collega’s die onder normale omstandigheden zouden komen hebben we daar gezien. Dat was overweldigend. Daarna nog op een lekkere afhaalsnack getrakteerd waarop oma zei: ‘Nou, ik dit vind dit net zo lekker als een groots diner.’ Wat wil je dan nog meer? Daarbij scheen deze dag ook nog eens de zon! Een grote zegen!

En als corona voorbij is…Dan wordt het tijd voor een feestje! Hopelijk kan dat op 16 oktober, wanneer we precies één jaar getrouwd zijn. Niet om wat in te halen maar gewoon omdat het dan weer kan! Het zou zo fijn zijn om weer met familie en vrienden bij elkaar te zijn. Gelukkig kijken we heel dankbaar terug op onze grote dag!

Meer bijzondere verhalen lezen?
Deze campagne wordt geinitieerd door de Gemeente Kampen. Twaalf weken lang verschijnt er een verhaal in huis-aan-huis krant De Brug. Klik hier om alle verhalen online te lezen. Volg de facebookpagina van de Gemeente Kampen en Hanzestad Kampen om alle mooie Kamper Tegeltjes en wijsheden te bekijken! Veel leesplezier!
Het verhaal van: Melissa ten Hove

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo