Het verhaal van: Michel & Michel

Maandag 3 mei 2021 | 114 keer bekeken
Bewaar
Delen

Toen kwam de coronacrisis…En door! Dat was het eerste dat we tegen elkaar zeiden. Stilzitten zit niet in onze genen. Toch zijn we de eerste lockdown wel een poos dicht geweest. Dat resulteerde in een prachtig nieuw behang op de muur, een nieuw terras buiten en een fris interieur. We hadden ineens tijd en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Er ontstond ruimte om nieuwe dingen te verzinnen en aan te pakken.Het verhaal gaat verder onder de afbeelding:Weinig voldoening


Toen er niet veel te klussen meer overbleef zijn we gestart met de ‘Do It Yourself Burgerkits’. Voor ons een eerste ervaring met bezorgen van eten. Ook al werden de gasten er blij van, het gaf ons weinig voldoening. Alle gerechten gingen koud de deur uit terwijl het onze passie is om boven dampende pannen te staan.

Het roer helemaal om


De reserves die we de eerste lockdown nog hadden waren op. Ook al mogen we blij zijn dat we in een land als Nederland wonen, met alle steun die we ontvangen, veel kosten lopen gewoon door. Er is simpelweg omzet nodig om te kunnen overleven. Ondernemend als we zijn wilden we iets verzinnen wat er nog niet was in Kampen. Nu kunnen we zeggen dat dat aardig gelukt is.

Power to the Pita


Het was doodeng. Op een woensdag hebben we de boel letterlijk dichtgegooid, de Os in lockdown. Samen met het team zijn we gaan nadenken. Ineens zei Michel: ‘Wat doen we altijd als we aankomen op Kreta? Pita Gyros eten!’ We hebben direct onze Griekse vriend Fannis gefacetimed voor het ultieme Pita recept. Na inkoop van de juiste ingrediënten volgden we een online workshop pitabrood rollen. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Elk broodje wordt vers gemaakt met gemarineerde tomaat, coleslaw, ingelegde uit en goed vlees.

Een hoop gekkigheid


Dit project is echt ons kindje geworden. Met een vrolijk jaren 80/90 stijltje zijn we helemaal los gegaan. Wij worden er blij van, ons team is lekker bezig, de gasten genieten en we kunnen er een hoop gekkigheid in kwijt. We bezorgen ook zelf op de fiets en dat levert hilarische momenten op. Met google maps als beste vriend ontdekken we ineens dat Kampen veel groter is dan alleen de binnenstad.

Een dag niet gelachen…


‘Power to the Pita’ heeft ons veel gebracht. Letterlijk power! Wij hebben qua gezondheid voor hetere vuren gestaan. Daardoor weten we ons gelukkig snel te herpakken. Eén van mijn artsen zei altijd: een dag niet bewegen is twee dagen langer herstel. Voor ons is een dag niet ondernemen twee stappen terug. En belangrijker nog, een dag niet gelachen, een dag niet geleefd. Power to the Pita is de perfecte bezigheidstherapie gebleken voor ons en ons team.

En als de coronacrisis voorbij is…


Dan komen we sterker terug! We hebben nu echt het lef om nog meer alleen dát te doen wat we echt willen doen en waar we blij van worden. We zitten vol met nieuwe ideeën, starten met een nieuwe kaart en hebben zin om er weer vol tegenaan te gaan en onze gasten te verrassen!

Meer bijzondere verhalen lezen?
Deze campagne wordt geinitieerd door de Gemeente Kampen. Twaalf weken lang verschijnt er een verhaal in huis-aan-huis krant De Brug. Klik hier om alle verhalen online te lezen. Volg de facebookpagina van de Gemeente Kampen en Hanzestad Kampen om alle mooie Kamper Tegeltjes en wijsheden te bekijken! Veel leesplezier!
Het verhaal van: Michel & Michel

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo