Loop Harry voor de voeten

Dinsdag 21 mei 2024 | 44 keer bekeken

Vanaf zaterdag 20 april kun je Zalk op een bijzondere manier verkennen. Harry van Dijk en enkele anderen gidsen hebben de "Toerist in eigen achtertuin" wandeling gestart. 

Zalk 

In het pittoreske dorp Zalk is veel te zien. De Schultekamer, waar vroeger onder andere recht werd gesproken. De overblijfselen van de havezate kasteel Buckhorst, een voormalig roofridderslot voor het eerst genoemd in 1224, waar heel veel over te vertellen is. En in de uiterwaarden bevindt zich het Zalkerbos. Dit bos wordt beschouwd als het best ontwikkelde hardhoutooibos van Nederland. Voldoende reden voor een bezoekje dus. 

 

Laarzenroute 

Deelnemers kunnen vooraf kiezen tussen het Laarzenpad of een route door het dorp, maar bij beide routes gaat een ervaren gids mee die allerlei sterke, maar ware verhalen over Zalk vertelt. Iedereen die mee wil, kan hiervoor tickets á € 6,- reserveren via de website visitkampen.nl. 

 

Tourist Info 

‘Toerist in eigen achtertuin’ is een initiatief van de Tourist Info Kampen in samenwerking met de vereniging Dorpsbelangen Zalk. Ze hopen hiermee de banden tussen de kernen binnen de gemeente Kampen te versterken. Daarmee sluiten ze ook aan bij de vrolijke campagne ‘Terug naar Kampen’ van Kampen Partners. Contactpersoon is Harry van Dijk, te bereiken via 06-12128847.

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo