Tips voor Art Nouveau liefhebbers

Donderdag 1 juli 2021 | 398 keer bekeken
Bewaar
Delen
Dit is een bericht met heel veel fijne tips voor Art Nouveau liefhebbers. Of voor de mensen die toch al een dagje Kampen op de planning hadden staan.
Kom naar Hanzestad Kampen en laat je onderdompelen:

* In en op het Stedelijk Museum Kampen en de voormalige Synagoge: de Nouveau Deco tentoonstelling van Christie van der Haak.

* Bij het Stadsarchief Kampen is de Kampen Nieuwe Stijl buitententoonstelling met de Art Nouveau parels uit de Gemeente Kampen.

* Bij Quintus Kampen kun je zelf aan de slag met mooie patronen, kom naar de Summerschool voor één van de vele inspirerende Nouveau Deco workshops! Klik hier voor meer info.

* Het Ikonenmuseum Kampen heeft de minitentoonstelling Nouveau Riz waarin je kennis maakt met de fraaie decoratie die soms aan ikonen wordt toegevoegd.

* Boek een Art Nouvaeu arrangement bij Kampen and Beyond. Onder leiding van kunsthistoricus Reinier de Wit kan je een rondleiding door het Stedelijk Museum Kampen en een Art Nouveau stadswandeling combineren.  

Maak je ook een foto van de prachtige 3D-tekeningen van @Rianne te Kaat in de Oudestraat. Een geweldig initiatief van de binnenstadsondernemers Kampen om zo aan te haken aan de Nouveau Deco Expositie in het Stedelijk Museum. Werkelijk overal bij de winkels en horeca in de binnenstad van Kampen kom je de patronen van Christie van der Haak tegen.

Loop ook even binnen bij het SNS Historisch Centrum - Frans Walkate Archief, want ook daar kom je in de Jugendstil sfeer.

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo