Vier de meivakantie in Kampen! Veel mag en kan (nog) niet, maar sommige dingen kunnen ook wel. Eén ding is zeker: veel mensen die in de omgeving van Kampen wonen of vakantie vieren hebben tijd om leuke dingen te doen. Daar willen we graag bij helpen! Daarom presenteren we alles wat er in de meivakantie te doen en te beleven is op deze website. Volop inspiratie voor een leuke vakantie!

Leuk voor kids
Cultuur
Natuur
Actief
Culinair
Te huur


Leuk voor kids

Unieke aardbeien drive in bij Kalter Aardbeien
Bij Kalter Aardbeien is een drive-in gemaakt: ‘kom in de kas’ maar dan anders. Er is een tunnelkas gebouwd, waar het net is of je door de kas rijdt met de auto/fiets. Met diverse tips en aardbeienweetjes op de wand is het niet alleen leuk maar ook leerzaam. Aan het einde van de tunnel kun je aardbeien en aardbeienplanten kopen, maar ook aardbeienspies met chocolade of coupe aardbeien. Kom genieten van dit aardbeienfeestje!

Beklimming Nieuwe Toren
Beklim samen met een gids de Nieuwe Toren en geniet van het schitterende uitzicht over Kampen. Bovenop maken we natuurlijk graag een schitterende foto van jullie gezin. Kosten: vanaf €25 voor een gezin/kleine groep. Klik hier om deze activiteit te boeken! 

Peuter- en kleuterdans | 12 mei | 9:30 uur - 2,5 t/m 4 jr | 10:30 uur - 3 t/m 5 jr
Peuters en kleuters kunnen in de meivakantie hun energie helemaal kwijt bij Quintus tijdens deze heerlijke (coronaproof!) workshop Peuter- en Kleuterdans! De workshop kost €6. Klik hier voor meer informatie en inschrijven. Combineer deze workshop Peuter- en Kleuterdans dan met de workshop Peuter- en Kleuterkunst van 9.30-10.30 uur en betaal €10 per kind voor beide workshops.

Schermafbeelding 2021 04 23 om 14.20.41

Kinderworkshop 'Zeefdruk je eigen tas' | 12 mei | 13:30 - 16:30 uur
Tijdens deze creatieve workshop zeefdrukken in de meivakantie ga je aan de slag met een print, die je gaat drukken op een katoenen tas. Je mag kiezen uit een bestaand sjabloon én je ontwerpt zelf een sjabloon. Inschrijven kan via: https://bit.ly/3d53Ip3/www.quintuskampen.nl. Houd de website in gaten - de workshop gaat door wanneer Quintus weer open mag.

Kinderworkshop 'Fotografeer een Rembrandtportret' | 12 mei | 13:30 - 15:00 uur 
Kom in de meivakantie naar Quintus om een heus 'Rembrand-portret' te stylen en te fotograferen. Fotografe Ursula van de Bunte laat je zien hoe je kunt werken met mooi licht en bijzondere materialen zoals kragen van karton, inpakmateriaal, hoeden en meer. Schrijf je snel in om zeker te zijn van een plekje! Dat kan via de website www.quintuskampen.nl of https://bit.ly/31UlHYP.

Knapzak wandeling
Ga met elkaar op ontdekkingsreis met behulp van een knapzak. Volg de knapzak wandeling over de paden van het Zalkerbos door de slootjes en langs de oever van de IJssel. Een leuke en leerzame ontdekkingstocht om samen met kinderen te ondernemen! De knapzak is gevuld met spulletjes waar kinderen van alles mee kunnen onderzoeken/bekijken. Er zit een boekje in met informatie over de vogels die ze onderweg tegen kunnen komen: wie zal de eerste vogel spotten..?  Kijk voor meer informatie op: https://www.laarzenpad.nl/nieuws/.

aanvullend beeld knapzak IJD

Speurtocht door de buurt
Om wandelen te stimuleren en extra leuk te maken, heeft Heel Kampen Beweegt in diverse wijken speurtochten uitgezet. Elke tocht heeft zijn eigen vragen en oplossing. Loop de speurtocht en stuur de oplossing naar bsc.kampen@hotmail.com en wie weet win jij 1 van de 10 Intertoys cadeaubonnen.
Klik hier voor meer informatie en een overzicht van alle speurtochten! 

Speeltuin De Speelpoort
Het kan weer! Uren lang spelen bij de Speelpoort. Van 3 tot en met 8 mei is de Speelpoort geopend van 13:30 - 17:00 uur. Wel even thuis je handen wassen en plassen. Dat kan vanwege de coronamaatregelen niet in de speeltuin. Veel speelplezier!Cultuur

Highlightsroute door Kampen 
Wil je Kampen op eigen houtje ontdekken? Ben je graag je eigen gids? Download en print dan deze mooie route langs alle highlights in de historische binnenstad. Of ga even langs bij het Tourist Info punt en haal de route daar. 

Loop de Selfieroute door Kampen
Ben je creatief aangelegd en ben je gek op selfies maken? Dan is de Selfieroute Kampen jullie op het lijf geschreven! Het enige dat je nodig hebt is uw eigen smartphone, ontdek de stad op jouw manier! Bij het reserveren van dit concept krijg je bij ontvangst een selfieroute van ons mee, een parcours door de hele stad waar je de leukste selfies kunt maken. En...je krijgt muntjes mee voor een lekkere knabbelstengel van Bakker Bart, een ijsje bij Dondo en een klein cadeautje bij de intertoys. Kosten: €5,50. Klik hier voor meer informatie en reserveren. 

Schermafbeelding 2021 04 23 om 14.13.02

Stadswandeling o.l.v. kunsthistoricus Reinier de Wit
Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur en ontdek de vele prachtige plekken en gebouwen in de stad Kampen. De kosten bedragen €12,50 p.p., kinderen t/m 14 jaar zijn gratis. Vanaf twee personen ben je al welkom! Kijk voor meer informatie op www.kampenstadswandeling.nl

Fotoroute door Kampen
De historische Hanzestad Kampen met meer dan 500 monumenten is een perfecte locatie om op pad te gaan met je fotocamera. Iedere hoek, ieder doorkijkje, de details van de monumentale panden, het groene hart: ze vragen om gefotografeerd te worden! Fotograaf Ronald heeft een fotoroute gemaakt van de 12 mooiste plekken in de binnenstad van Kampen. Ook zijn er prachtige routes door het buitengebied te volgen! Je bekijkt de route door het centrum van Kampen hier. Kijk hier voor de drie routes in het prachtige buitengebied van Kampen.

Stadsgids app met leuke routes
Ontdek Kampen met de verschillende routes in de Kampen Stadsgids App. Download de app en volg de interessante wandelingen die in de app staan. Laat je meenemen langs prachtige monumentale gebouwen of ontdek de vele ambachtelijke producten die in Kampen worden verkocht. Kom tot rust in het stadspark, luister naar verhalen van Kampenaren of geniet van de magnifieke skyline aan de IJssel. Ook is er onlangs een nieuwe beeldenroute langs hedendaagse kunst aan de app toegevoegd. Daarmee fiets je door de wijken en het buitengebied of loop je door de binnenstad van Kampen en ontdek je alle kunst in de openbare ruimte. Er zijn allerlei leuke weetjes aan de beeldenroutes toegevoegd.

Schermafbeelding 2021 04 23 om 14.07.10

Herdenken en vieren
Voor de schoolgaande jeugd liggen gratis werkboeken over de Tweede Wereldoorlog klaar bij Intertoys. Hierin staat een wandeling langs 20 locaties in de stad waaraan interactieve opdrachten gekoppeld zijn. Op deze manier blijven de scholieren aangehaakt bij ‘herdenken en vieren’ rond 4 en 5 mei. En ze worden aangespoord om na te denken over de dilemma’s van leven in oorlogstijd.


Natuur

Tulpenroutes
Het is weer tulpentijd en dat zorgt voor prachtige beelden in de omgeving van Kampen. Tussen 10 april en 9 mei zijn er verschillende auto, fiets- en wandelroutes in de Flevopolder en Noordoostpolder. Prachtige routes in de omgeving van Kampen. Check de webistes Tulpenroute Flevoland en de het Tulpenfestival voor meer informatie. 

Schermafbeelding 2021 04 23 om 14.13.56

Bootje varen over de IJssel
Bewonder Kampen vanaf het water! Voor kleine groepen die van de prachtige IJsseldelta willen genieten hebben wij meerdere boten in de vaart. Vanaf café ’t Ponton stap je aan de rand van de binnenstad van Kampen op één van de schitterende boten! Klik hier om jouw favoriete boot te reserveren!

Picknicken in natuurgebied De Vreugderijkerwaard
Heerlijk picknicken aan de IJssel. Bij de Vreugdehoeve krijg je een mandje met lekkere inhoud mee, een kleedje en vervolgens geniet je van de natuur, elkaar en het lekkers! Deze picknick arrangementen kunnen alleen op reservering, uiterlijk 2 dagen voor tijd besteld worden. Klik hier voor een overzicht van de verschillende manden en mogelijkheden en reserveren!

Schermafbeelding 2021 04 23 om 14.08.00

Laarzenpad Wilsum
Vanuit het dorp Wilsum is een route van dik 5 km uitgezet met rode pijlen en paaltjes. Je wandelt eerst een stuk over de dijk langs de oudste kerk van Overijssel waarna je natuurgebied Scherenwelle induikt. Daarna kom je op een pad langs de IJssel met uitkijkpunt en strandje. Als je hier in het voorjaar wandelt vind je hier de zeldzame kievitsbloem! Klik hier voor de route! 

Rondje Zalkerveer
Per 1 april kun je weer met de Zalkerveer heen en weer tussen Zalk en 's Heerenbroek. Hierdoor kan je weer een prachtig rondje fietsen van Kampen naar Zalk, met het pontje over en via 's-Heerenbroek en Wilsum weer terug naar Kampen. Geniet onderweg van de prachtige natuur, de dorpskernen, ooievaars in de weilanden en de vele vogels. Kijk voor meer informatie op: www.zalkerveer.nl

Schermafbeelding 2021 04 23 om 14.05.11

Varen bij het Stoomgemaal Kampen
Stoomgemaal Kampen is nu niet te bezichtigen maar er zijn wel roeibootjes, Canadese kano’s en waterfietsen te huur waarmee gevaren kan worden op de Machinekolk en omliggende kanalen. Een informatiekaart van de omgeving wordt bijgeleverd. Een bootje huren kost €15 voor 1,5 uur. Een bootje huren kan op 6, 7 en 8 mei en op 13, 14 en 15 mei. Door de week van 10 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur (tijdblokken van 2 uur). Bij voorkeur van te voren telefonisch reserveren bij Gerrit ten Hove - 06-55546871 en gepast afrekenen (geen pin aanwezig), de tijdsblokken starten om 10, 12 en 14 uur. Adres: Gemaal Broeken en Maten, Flevoweg 74, bereikbaar via de paralelweg. 

Op pad met de beleefknapzak IJsseldelta
In de afgelopen weken zijn de beleefknapzakken IJsseldelta uitgeleverd. Een product waarmee je gasten kunt verleiden om de natuur of het park in te gaan. Met de beleefknapzak kunnen gezinnen er lekker op uit trekken en de natuur ook écht beleven. Kinderen hebben urenlang speelplezier tijdens het vangen van waterbeestjes aan de slootkant of gaan op zoek naar bodemdiertjes. Vogels spotten kan ook met de speciale vogelkijkkaart. De beleefknapzakken IJsseldelta zijn momenteel verkrijgbaar bij restaurant De Oase in Zalk (leuk in combinatie met het wandelen van het laarzenpad), B&B De Pieperhorizon (op ontdekkingstocht op het boerenerf) en B&B De Juttershoek (struinen langs de uiterwaarden van de IJssel of speelplezier in het stadspark). 


Actief

Avondvierdaagse Home Edition | 29 maart - 30 juni | overdag of 's avonds
Loop je eigen Avond4daagse (2½, 5 of 10 km), volledig coronaproof! Een aantal enthousiaste ouders van CBS Het Stroomdal organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app loop je je eigen routes op je eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille. Intertoys is wederom het centrale afhaalpunt van de medailles. Inschrijven is mogelijk via https://www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/kampen. Deelname kost €6,50. Kijk voor meer informatie op: www.avond4daagse.nl.

Met de Skeltertrein op pad
Een ware beleving voor jong & oud! De opvallende fietstrein bestaat uit een ‘locomotief’ (skelter) met een aantal wagonnetjes erachter en is ideaal voor gezellige tochten of ludiek vervoer tussen twee locaties. Deze bijzondere vervoersvorm is perfect voor gezinnen. Kosten: vanaf €25 voor 4 personen maar je kunt de trein natuurlijk uitbreiden. Klik hier om deze activiteit te boeken! 

Schermafbeelding 2021 04 23 om 14.08.30

E-Chopper huren (volwassenen)
De E-Chopper is de nieuwe revelatie op het gebied van moderne vervoersmiddelen! De stoere E-Chopper is comfortabel, gemakkelijk en trekt overal waar u komt bekijks. Ontdek de prachtige omgeving van Kampen met dit unieke vervoersmiddel dat een snelheid heeft tot wel 45 km per uur. Let op: je hebt hiervoor wel een rijbewijs nodig. De e-chopper is te huur vanaf €32,50 voor 2,5 uur. Klik hier om deze activiteit te boeken! 

Schermafbeelding 2021 04 23 om 14.08.46

IJOV Fietstocht | 27 april t/m 1 mei | 09:00 - 18:00 uur 
Geniet van een een supermooie fietsroute van ca. 45 km ontvangen die geheel coronaproof gefietst kan worden en waar jong en oud aan mee kan doen. Deze route zal je langs heel veel mooie plekjes in onze omgeving leiden. Het start- en eindpunt is je eigen huis en kun je op je eigen tijd en dag gaan fietsen. Kijk voor meer informatie op www.ijov.nl

Teuten en toeren
Ontdek de Hanzesteden met een cabrio of klassieker met een goed gevulde picknickmand door bij Nostalgico te 'teuten en toeren'. Goed voor een heerlijke vakantiedag! Kijk voor meer informatie op: www.teutenentoeren.nl .

IJOV Auto-puzzeltocht | 27 april t/m 1 mei | 09:00 - 18:00 uur 
Geniet van 27 april t/m zaterdag 1 mei 2021 van een supermooie en gezellige Koningsdag-puzzeltocht per auto, georganiseerd door de IJOV. Een boeiende tocht langs mooie wegen en weilanden van onze landelijke regio. Deze tocht van circa 70 kilometer duurt ongeveer twee uur en is coronaproof. Kijk voor meer informatie op www.ijov.nl

Citygolf
Urban Golf, Streetgolf, Citygolf; het is maar hoe u het noemen wilt! We gaan golvend door de Kamper binnenstad. Het is een leuke en actieve rondwandeling met in het scoreboekje een korte uitleg over wat je ziet. Kosten: €8 volwassen en €5 kinderen tot 10 jaar. Klik hier om deze activiteit te boeken!  

Schermafbeelding 2021 04 23 om 14.13.27

Kamper Uientocht
Je gaat met je eigen telefoon of camera op stap in de oude binnenstad van Kampen in om zo veel mogelijk in het boek afgebeelde foto’s na te maken. Sommige foto’s lijken best gemakkelijk te vinden, maar pas op! Lastige plekken zijn meer punten waard, maak dus met elkaar verstandige keuzes en haal zo veel mogelijk punten in dit spel waarin snelheid, precisie en een oplettend oog van groot belang zijn. Kosten: vanaf €4 per persoon. Klik hier om deze activiteit te boeken! 

Fotowedstrijd 'Lente in de IJsseldelta'

Om te ontdekken wát er nu eigenlijk leeft in je eigen leefomgeving, nodigt Natuurvereniging IJsseldelta jong en oud uit om mee te doen aan de fotowedstrijd ‘Lente in de IJsseldelta’. “De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met kunstencentrum Quintus en heeft drie categorieën: De Stad, Het Ommeland en Het Water. Wil je meedoen? Klik dan hier voor meer informatie! 


Culinair

De terrassen zijn weer open! 
De terrassen mogen vanaf woensdag 28 april weer open! Geniet tussen 12:00 en 18:00 uur op één van de vele mooie terrasjes in Kampen. Op het gezellige horecaplein de Plantage, aan het water bij de IJssel of in één van de historische straatjes, Kampen kent vele prachtige plekken! En profiteer ook nog eens van een mooie actie: lever je Kampen Kadobon in bij de horecaondernemers in de binnenstad en ontvang 25% méérwaarde. Kijk voor meer informatie op: www.horekadobon.nl.

Schermafbeelding 2021 04 23 om 14.19.27

4e Coronawandeling op Koningsdag
Loop mee met deze tocht die georganiseerd wordt door 'De Leuke Hanzestad', Café Eigenwijs en Café 't Ponton. Je kunt starten tussen 11:00 tot 15:00 uur bij De Leuke Hanzestad in Kampen. De prijs is €22,50 per volwassene en €7,50 per kind. Dit is inclusief een oranje goodiebag voor de kinderen en 4 pitstops to go! Klik hier voor meer informatie of reserveer via www.deleukehanzestad.nl.


Te huur

Klootschietset huren
Huur een Klootschietspelset! Kies jullie eigen locatie, bedenk een eindlocatie en de strijd kan beginnen! Wie de route in de minste worpen aflegt, die wint het spel. Het spel is te huur voor €25 en is speelbaar met 4 personen. Klik hier om deze activiteit te boeken! 

Arcadekast met 999 spellen huren
Helemaal gek van spelletjes? Denk dan eens aan onze arcadekast! Deze single- & multiplayer arcadekast heeft maar liefst 999 spelletjes van vroeger en staat garant voor oneindig veel vermaak. De arcadekast is te huur vanaf €40. Klik hier om deze activiteit te boeken! 

Springkussen huren
Huur een hele dag dit schitterende springkussen voor oneindig vermaak! Het springkussen heeft een dak zodat er ook met regen gesprongen kan worden. Het springkussen is te huur vanaf €75. Klik hier om deze activiteit te boeken! 

Schermafbeelding 2021 04 23 om 14.16.06

Fietsverhuur Kampen
Een ontspannende fietstocht biedt de ideale manier om de prachtige omgeving van Kampen te verkennen. De natuurlijke en waterrijke omgeving is prachtig en er zijn tal van fietsroutes te fietsen. Huur een fiets bij www.fietsverhuurkampen.nl en trek er sportief op uit!

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media