Wereldrecord knopen leggen

Naar de wereldrecordpoging op vrijdag 25 augustus
Bewaar
Delen
Dinsdag 1 augustus 2023 | 806 keer bekeken

Kampen is een Hanzestad aan het water en is daar hartstikke trots op. Tijdens het Hanzejaar 2023 is dat ook te zien. Te beginnen met de feestelijke nationale opening op 1 april op het Van Heutszplein en eind augustus met het Hanzefest XL. Inclusief een wereldrecordpoging knopen leggen!

doe mee op 25 augustus

Dit is het plan

Op vrijdag 25 augustus om 14.00 uur gaan we op het Van Heutszplein het Wereldrecord scheepsknopen leggen proberen te verbeteren. Doe je mee?

25 augustus 2023
14.00 - 15.00 uur
Van Heutszplein

Om het bestaande record te verbreken zijn er 350 deelnemers nodig. Help mee! Schrijf de datum in je agenda en kom met je vrienden, je familie, sportclub, muziekvereniging naar het Van Heutszplein op 25 augustus.

Het enige wat we aan je vragen is om mee te doen. Wij regelen de Kampen Knopenkokers en de uitleg vanaf het podium. En dan zorgen we er met elkaar voor dat Kampen in het World Book of Records komt!

Naar de wereldrecordpoging op 25 augustus
knopen hartje

Wereldrecord breken tijdens Hanzefest XL

Hanzefest XL vindt plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus. Dat feest staat niet alleen in het teken van mooie schepen en vrolijke muziek, maar ook van het behalen van een serieus wereldrecord. Dan staat er namelijk ook een wereldrecordpoging lesgeven in knopen op het programma. Bij een geslaagde poging hoopt de organisatie in het Guinness Book of Records opgenomen te worden. Minimaal 350 mensen moeten hiervoor een les volgen in het leggen van nautische knopen. Iedereen kan meedoen, jong en oud.

Naar Hanzefest XL
bruine vloot Kampen

1 april: oefenen met knopen leggen

Op zaterdag 1 april, om 15.00 uur, kon iedereen meedoen met de generale repetitie voor de wereldrecordpoging Knopen Leggen. Op het Van Heutszplein in Kampen hebben we met 100 mensen mee kunnen doen met de knooples van Atie Edink.

Programma 1 april 2023

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo