Het Stadspark

Dinsdag 18 december 2018 | 111 keer bekeken
Bewaar
Delen
Kampen heeft een prachtig stadspark. Sinds het begin van de 19e eeuw is dit hèt wandelpark voor de inwoners van Kampen. In 1830 werd begonnen met de aanleg van een wandelpark voor alle burgers van Kampen.

De oudste bomen stammen dan ook uit het begin van de 19e eeuw. In het park bevinden zich ongeveer 39 boomsoorten en vele heestersoorten. Er zijn verschillende (stads)architecten betrokken geweest bij de aanleg van het park. De eerste ontwerpen werden gerealiseerd door Nicolaas Plomp. Daarnaast maakten de destijds befaamde tuinarchitecten, Jan David Zocher en later zijn zoon Louis Paul een ontwerp voor een harmonieus geheel. Laatstgenoemde is ook de ontwerper van het Vondelpark in Amsterdam. Tuinarchitect Leonard A. Springer heeft het plantsoen in 1915 heringericht.

Alle drie de architecten hebben gewerkt volgens de Engelse landschapsstijl. De Engelse stijl is te herkennen aan het gebruik van gebogen lijnen, veel afwisselende boomgroepen, vlakke gazons en grote grillige waterpartijen. Verder zijn er in het park een heel aantal monumenten en kunstwerken te vinden.
Het Stadspark

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo