IJsselmuiden

Maandag 20 maart 2023 | 158 keer bekeken
Bewaar
Delen

Aan de overkant van de IJssel, tegenover Kampen, ligt IJsselmuiden. In een oorkonde uit 1133 komen we de naam voor het eerst tegen. De naam IJsselmuiden herinnert aan de tijd dat het dorp nog aan de monding van de IJssel lag en ‘muiden’ betekent dan ook ‘monding’. De trots van IJsselmuiden is de oude Hervormde kerk, de Dorpskerk, waarvan de oudste bouwdelen dateren uit omstreeks 1200.

Een prettig en sfeervol dorp met veel voorzieningen

Voorzieningen

IJsselmuiden heeft vele winkels gelegen aan het Markeresplein. Daanaast vind je verspreid over het dorp nog meer winkels en een aantal supermarkten. In het Kulturhus vind je een apotheek, huisartsen, fysiotherapeut, het consultatiebureau, de bibliotheek, Quintus centrum voor kunsteducatie en nog veel meer. Daarnaast heeft IJsselmuiden een eigen zwembad, sporthal en voetbalvereniging IJVV. Verder vind je in IJsselmuiden meerdere basisscholen, verdeeld over diverse wijken. Voor het voortgezet onderwijs kunnen jongeren terecht op de scholen in Kampen en de regio. 

Ligging en bereikbaarheid

IJsselmuiden ligt aan de overkant van de IJssel, tegen Kampen aan. De binnenstad van Kampen vind je op loop/fietsafstand van het centrum van IJsselmuiden. Het trein- en busstation van Kampen ligt tegen IJsselmuiden aan en is dus heel goed te bereiken. Met de trein ben je in een kwartier in Zwolle en de verschillende bussen rijden in de richting van Emmeloord, Urk en Zwolle. Even ten noordoosten van IJsselmuiden ligt de polder ‘De Koekoek’, dat met ongeveer 600 hectare een belangrijk tuinbouwgebied is.

Kortom: het is prettig wonen in het sfeervolle dorp IJsselmuiden!

 

 

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo