Vier je vakantie in Kampen! Volg het wekelijkse animatieprogramma en je hoeft niks te missen...net als op de camping maar dan anders! Hieronder vind je alles wat er op donderdag te beleven is in Kampen. Advies nodig? Bel of Whatsapp of SMS de Tourist Hotline: 06-16336440 of bezoek de #HierMoetJeZijn pop-up Tourist Info Store tegenover IJsselkade 51, naast de stadsbrug van Kampen.

Ochtend

11:00 - 12:30 uur - Share Shopping Tour

Ontmoet eerlijke locals en ga duurzaam winkelen in onze hartelijke Hanzestad. Wel eens met een echte authentieke Kampen ambassadeur gewinkeld? Dat is een belevenis op zich! Zeker als je van share, fair & care houdt. Want donderdag nemen we je mee op sleeptouw langs heel verschillende fair trade en biologische winkels in de binnenstad. Met hartverwarmende persoonlijke verhalen van je gids. En een extra warm welkom door de winkeliers die speciale tips voor je hebben. Tussendoor genieten we samen van een drankje, bij mooi weer op het terras. Neem je eigen shopping bag gerust mee. 

De kleine lettertjes:

  • Reserveer minstens 12 uur van tevoren, dan weet je zeker dat de tour doorgaat
  • Afgezien van de koffie zijn de kosten van wat je koopt niet bij dit arrangement inbegrepen
  • Annuleren kan, maar geld retourneren niet. Je mag wel een vervanger sturen in jouw plaats natuurlijk!
  • We doen veel voor je glimlach. Voor, tijdens en na de tour. Daarom hebben we ook een 24/7 WhatsApp Tourist HelpDesk deze zomer. Die kun je bereiken via 06-16336440.
Reserveer hier!

11:00 - 12:30 uur - Stadswandeling
Ontdek Kampen en boek een stadwandeling met Kampen & Beyond. Tijdens de wandeling zie je hoe de stad zich in de loop der tijd iedere keer weer opnieuw heeft uitgevonden. Je ziet daarbij zowel de hoogtepunten als de, ook voor vele Kampenaren, verborgen hoekjes en hofjes van de stad. Kunsthistoricus en gids Reinier de Wit neemt je mee op ontdekkingstocht. De wandeling is ook geschikt voor minder valide personen en duurt ongeveer 1,5 uur. De start van de wandeling is voor de ingang van het Stedelijk Museum, Oudestraat 133. Kosten: €9,5 per persoon.

Bel 06-18160410 of reserveer hier


Middag


13:30 - 14:30 uur - Rondvaart met salonboot het Hendrikje

Deze zomer bieden wij voor het eerst rondvaarten van 1 uur voor individuele gasten aan. We maken dan een vaartocht langs het schitterende stadsfront van Kampen, waarbij schipper Jan graag over de stad vertelt. Stap in juli en augustus iedere dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 14.30 uur aan boord. De rondvaarten gaan door bij minimaal 10 deelnemers. Kosten: €10p.p. Het Hendrikje ligt aan 't Ponton naast de Stadsbrug. Klik hier voor meer informatie en de vaaragenda. Bel 06-22468538 of mail naar alida@wxs.nl om te reserveren. 

13:30- 16:00 uur - Reevetocht met vogelsafari

Tijdens deze fietstocht met gids van circa 10 km ontdek je het nieuwe natuurgebied Reevediep langs de hoogwatergeul bij Kampen. Het gebied is rijk aan verschillende soorten water- en weidevogels zoals de lepelaar, roerdomp, zwarte stern en de fuut. Soms vliegt de zeearend over die in de buurt een nest heeft. Ook ga je op zoek naar sporen uit het verleden van de Zuiderzee. Ga je mee op excursie? Ook leuk voor kinderen! Voor meer informatie en reserveren: klik hier!

Avond

18:30 - 20:30 uur - Bucket Boat Tour

Vaar als kapitein met een stalen vlet de zonsondergang tegemoet! Het mooiste stadsfront van Nederland is nog mooier als je de zon langzaam ziet zakken in de IJssel en hoe kan je dat nou beter ervaren dan op een bootje, dobberend in de avondzon? Voor vertrek krijg je een bucket gevuld met ijs en 4 flesjes corona en twee malt biertjes of frisdrank & een emmertje tortillachips met salsa mee aan boord zodat je ongestoord van de avondzon kunt genieten. Schip ahoy, genieten maar! Kosten: € 65,- in totaal (max 5 personen uit één huishouden, anders max 3 personen). Reserveer een Bucket Boat Tour door te bellen of te appen naar: 06-16336440.


20:00 - 21:30 - Orgelconcert in de historische Bovenkerk

Geniet in de Bovenkerk van prachtige orgelmuziek. Volgens de traditie kunnen de donderdagavondconcerten deze zomer doorgaan, waarbij de maatregelen van het RIVM gevolgd worden. Bekijk de concertagenda om te zien welke organist er deze avond het historische Hinsz orgel bespeeld. 

Reserveer hier!

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media