Vier je vakantie in Kampen! Volg het wekelijkse animatieprogramma en je hoeft niks te missen...net als op de camping maar dan anders! Hieronder vind je alles wat er op vrijdag te beleven is in Kampen. Advies nodig? Bel of Whatsapp of SMS de Tourist Hotline: 06-16336440 of bezoek de #HierMoetJeZijn pop-up Tourist Info Store tegenover IJsselkade 51, naast de stadsbrug van Kampen.

Ochtend

11:00 - 12:30 uur - Surprise Shopping Tour

Ontmoet verrassende locals en ga op ontdekkingstocht in onze hartelijke Hanzestad. Wel eens met een echte authentieke Kampen ambassadeur gewinkeld? Dat is een belevenis op zich! Zeker als je van iets anders dan anders houdt. Want vrijdag nemen we je mee op sleeptouw langs heel verschillende onverwachte en leuke winkels in de binnenstad. Met grappige persoonlijke verhalen van je gids. En een extra warm welkom door de winkeliers die speciale tips voor je hebben. Tussendoor genieten we samen van een drankje, bij mooi weer op het terras. Als je wil, mag je de tour ook geblinddoekt doen, maar dat hoeft niet ☺. 

De kleine lettertjes:

  • Reserveer minstens 12 uur van tevoren, dan weet je zeker dat de tour doorgaat
  • Afgezien van de koffie zijn de kosten van wat je koopt niet bij dit arrangement inbegrepen
  • Annuleren kan, maar geld retourneren niet. Je mag wel een vervanger sturen in jouw plaats natuurlijk!
  • We doen veel voor je glimlach. Voor, tijdens en na de tour. Daarom hebben we ook een 24/7 WhatsApp Tourist HelpDesk deze zomer. Die kun je bereiken via 06-16336440.
Reserveer hier!


11:00 - 12:30 uur - Stadswandeling 


Ontdek Kampen en boek een stadwandeling met Kampen & Beyond. Tijdens de wandeling zie je hoe de stad zich in de loop der tijd iedere keer weer opnieuw heeft uitgevonden. Je ziet daarbij zowel de hoogtepunten als de, ook voor vele Kampenaren, verborgen hoekjes en hofjes van de stad. Kunsthistoricus en gids Reinier de Wit neemt je mee op ontdekkingstocht. De wandeling is ook geschikt voor minder valide personen en duurt ongeveer 1,5 uur. De start van de wandeling is voor de ingang van het Stedelijk Museum, Oudestraat 133. Kosten: €9,5 per persoon.

Bel 06-18160410 of reserveer hier


11:00 - 17:00 uur - Ikonenmuseum

Bezoek het museum met de expositie 'Grenzenloos'. Deze expositie laat ikonen zien uit verschillende landen binnen en buiten Europa. Hoewel alle ikonen volgens de traditionele iconografieën van de oosters-orthodoxe kerk zijn vervaardigd, is er een enorme variëteit zichtbaar. Momenteel is het nodig om vooraf te reserveren. Kijk voor meer informatie en actuele openingstijden op: www.ikonenmuseumkampen.nl.

Bel 038-3858483 of reserveer hier

Middag

13:00 - 17:00 uur - Stedelijk Museum Kampen

Met de tentoonstelling ‘Ammehoela! Ik doe het anders!’ vieren we 75 jaar vrij zijn. Bekijk de bijzondere affiches, kunst, objecten, protestmiddelen en muziek uit de afgelopen 75 jaar en de fotografie van Ed van der Elsken en van Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek. In de Voormalige Synagoge wordt een film van Ed van der Elsken getoond samen met het hedendaagse werk van Jochem Rotteveel. Een bezoek aan het Stedelijk Museum Kampen is zeker de moeite waard! Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op www.stedelijkmuseumkampen.nl.

Bel 06-23822249 of reserveer hier!


14:00 - 15:30 uur - Tourist Info Stadswandeling

Ontdek de Hanzestad Kampen met een ervaren gids. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, Kampen. Kosten: €5 p.p. Bij meer dan 10 aanmeldingen starten er meerdere stadswandelingen. Op zoek naar een ander tijdstip voor een stadswandeling? Stuur een e-mail naar TouristinfoKampen@gmail.com, of bel naar 038-2022366.

Reserveer hier!


15:30 uur - ERF-1 rondleiding & koffie drinken met de zuivelboer

Ontdek ERF-1 en hoor het verhaal achter deze biologische zuivel- en kaasboerderij. Een rondleiding over het erf met natuurlijk een kaasproeverij en een kop koffie of thee! Geschikt voor alle leeftijden. Kosten: €10,- per persoon

Reserveer direct via de mail of kijk voor meer informatie op: https://erf1.nl/. 

 

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media