Vier je vakantie in Kampen! Volg het wekelijkse animatieprogramma en je hoeft niks te missen...net als op de camping maar dan anders! Hieronder vind je alles wat er op zondag te beleven is in Kampen. Advies nodig? Bel of Whatsapp of SMS de Tourist Hotline: 06-16336440 of bezoek de #HierMoetJeZijn pop-up Tourist Info Store tegenover IJsselkade 51, naast de stadsbrug van Kampen.

Ochtend


11:00 - 12:30 uur - Stadswandeling 

Ontdek Kampen en boek een stadwandeling met Kampen & Beyond. Tijdens de wandeling zie je hoe de stad zich in de loop der tijd iedere keer weer opnieuw heeft uitgevonden. Je ziet daarbij zowel de hoogtepunten als de, ook voor vele Kampenaren, verborgen hoekjes en hofjes van de stad. Kunsthistoricus en gids Reinier de Wit neemt je mee op ontdekkingstocht. De wandeling is ook geschikt voor minder valide personen en duurt ongeveer 1,5 uur. De start van de wandeling is voor de ingang van het Stedelijk Museum, Oudestraat 133. Kosten: €9,5 per persoon.

Bel 06-18160410 of reserveer hier


11:00 - 16:00 - Levende standbeelden route door het Stadspark

Op zondag 19 en 26 juli en op zondag 2, 9 en 16 augustus organiseert Ventura van 11.00 tot 16.00 uur een verrassende “levende standbeelden” route tussen Cellebroeders- en de Broederpoort in het Stadspark van Kampen. Naast beelden van “koningin Wilhelmina” en “juffrouw Hendriks”, staat ook er ook het beeld van “clown Rico” in zijn circus, laat Amir Youssef uit Bahrein zijn goochelkunsten zien en gaat Roodkapje op bezoek bij haar grootmoeder. Iedere week ontdek je andere standbeelden in het Stadspark van Kampen. Geen zondag is hetzelfde. Laat je elke zondag opnieuw verrassen door de standbeelden tijdens jouw wandeling door het park. 

Middag

13:00 - 17:00 uur - Stedelijk Museum Kampen

Met de tentoonstelling ‘Ammehoela! Ik doe het anders!’ vieren we 75 jaar vrij zijn. Bekijk de bijzondere affiches, kunst, objecten, protestmiddelen en muziek uit de afgelopen 75 jaar en de fotografie van Ed van der Elsken en van Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek. In de Voormalige Synagoge wordt een film van Ed van der Elsken getoond samen met het hedendaagse werk van Jochem Rotteveel. Een bezoek aan het Stedelijk Museum Kampen is zeker de moeite waard! Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op www.stedelijkmuseumkampen.nl.

Bel 06-23822249 of reserveer hier!


13:30 - 15:30 uur - Rondleiding over de Koggewerf

Thuisbasis van de Kamper Kogge is de Koggewerf. De werf, op een van de mooiste plekken van Kampen, herbergt onder meer een timmerwerkplaats, smederij en naaiatelier, een expositieruimte met informatie over de Hanzetijd en middeleeuwse vondsten, verteltheater, Koggeshop, visrookhuisje, middeleeuws vissershuisje en een sfeervolle Taveerne met uitzicht over de rivier de IJssel. Kosten: €5 per persoon.

14:00 - 15:30 uur - Tourist Info Stadswandeling

Ontdek de Hanzestad Kampen met een ervaren gids. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, Kampen. Kosten: €5 p.p. Bij meer dan 10 aanmeldingen starten er meerdere stadswandelingen. Op zoek naar een ander tijdstip voor een stadswandeling? Stuur een e-mail naar TouristinfoKampen@gmail.com, of bel naar 038-2022366.

Reserveer hier!

14:30 - 17:00 uur - Varen met de Veerman van Kampen

Stap aan boord van de Veerman van Kampen voor een 'Rondje Kattegat'. Een tocht stroomafwaarts langs het Kampereiland naar het Kattendiep. Dit is een natuurgebied van vele eilanden met talloze bloeiende waterplanten en overal watervogels. Via het Kattendiep komen we op het Ketelmeer. Met zicht op Schokkerhaven sturen we tussen de eilanden van het IJsseloog door, een prachtig natuurgebied. Via het Keteldiep varen we vervolgens weer  stroomopwaarts de IJssel op. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle vaartochten en arrangementen op: www.deveermanvankampen.nl.

Reserveer hier!


Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media