100 mensen gleden Terug naar Kampen

Glij terug naar Kampen - the movie!
Dinsdag 21 mei 2024 | 470 keer bekeken

100 mensen kregen de unieke kans om via een glijbaan van het topje van de Stadsbrug op hun buik naar Kampen te glijden. Op Tweede Paasdag lag er een glibberende glijbaan op de 5,5 meter hoge brug, die uitkomt in de stad, waar op dat moment Sail Kampen bezig was. 

1 april “Glij Terug naar Kampen”

Stadsmarketeer Roeland Tameling was enthousiast over het hilarische idee: "Ja, we weten dat het op Tweede Paasdag 1 april is. Maar het is inmiddels traditie in Kampen dat we een stunt bedenken op de eerste dag van april: een grap die geen grap is, maar en ludieke actie voor alle inwoners en bezoekers van Kampen. In plaats van iemand in de maling te nemen. Dat is toch veel leuker en hartelijker?”

 

Meedoen

Honderd mensen konden buikschuiven op maandagmiddag 1 april. Op de Stadsbrug lag een opblaasglijbaan van 50 meter, tussen 13 en 16 uur kon je zo van net buiten de stad terug naar Kampen glijden. Bekijk hier onder de aftermovie, het was namelijk een groot succes!

 

Terug naar Kampen

Dit jaar is citymarketing organisatie Kampen Partners gestart met de campagne ‘Terug naar Kampen’. “Omdat we graag mensen die hier al een tijdje niet zijn geweest laten zien hoe de gemeente Kampen anno nu groeit en bloeit,” volgens Tameling. In dat kader worden naast het glijspektakel ook reünies georganiseerd, kunstenaars en artiesten teruggehaald naar Kampen en is de website http://www.terugnaarkampen.nl gebouwd. “Maar het mooiste is natuurlijk dat Jaap Stam inmiddels echt terug naar Kampen is gekomen”, aldus Tameling. “Dat was natuurlijk een droomstart voor onze campagne!”

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo