22 december première Kleur de Hanze

Kleur de Hanze
Vrijdag 10 november 2023 | 297 keer bekeken

Op vrijdagavond 22 december om 19.00 uur is de officiële start van Kleur de Hanze in Kampen. Vanaf dat moment worden 150 kleurplaten van Kampenaren als spectaculaire lichtbeelden geprojecteerd op het Oude Raadhuis aan de kant van het Koeplein. Alle mensen in Kampen hebben nog tot 3 december aanstaande de tijd om hun kleurplaat in te sturen.

150 kleurplaten op het oude raadhuis

De eerste kleurplaten die zijn ingeleverd, zijn ingekleurd door de populaire volkszanger Stef Ekkel en schrijver/illustrator Iris Boter (bekend van o.a. De Zoete Zusjes en Juf Braaksel). Ze zijn allebei trotse inwoners van Kampen en ook present bij de vrolijke opening van het lichtevenement op 22 december in de binnenstad van Kampen.

 

Kleurplaat inleveren

Op de website www.kleurdehanze.nl staan de instructies voor iedereen die ook zijn of haar kunstwerk metershoog geprojecteerd wil zien. Dat gaat gebeuren van 22 tot 31 december op het gebouw waar nu het Stedelijk Museum Kampen is gevestigd. Samengevat komt het hier op neer: download de kleurplaat, kleur het gebouw in en stuur je kleurplaat vóór 3 december 2023 digitaal op. Als je inscannen en opsturen te ingewikkeld vind, kun je ook een gratis kleurplaat ophalen in het gemeentehuis van Kampen (Burgemeester Berghuisplein 1) en inleveren bij de receptie. Dat moet dan wel vóór 1 december, zodat de stichting Kampen Partners de kleurplaten nog kan inscannen en opsturen.

 

9 Hanzesteden

De feestelijke opening van Kleur de Hanze in Kampen vindt plaats op vrijdagavond 22 december om 19.00 uur op het Koeplein. Naast Iris Boter en Stef Ekkel zijn ook o.a. wethouder Bas Wonink en burgemeester Sander de Rouwe van de partij. Alle inwoners en bezoekers van Kampen zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het evenement is georganiseerd door Hanzesteden Marketing in samenwerking met Kampen Partners als finale van het Hanzejaar 2023. Ook in Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Zutphen en Zwolle worden gebouwen uitgelicht tijdens de kerstvakantie.

Bas Wonink op Instagram Iris Boter op Instagram Stef Ekkel op Instagram Kleur de Hanze Kampen Oude Raadhuis

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo