Sint in Kampen

Vrijdag 22 september 2023 | 19747 keer bekeken
Bewaar
Delen

Ook dit jaar gaat het weer gebeuren! Sinterklaas komt naar Kampen gevaren en zal zijn pakjesboot om 10:00 uur aanleggen aan de kade bij het van Heutszplein in Kampen. Het voorprogramma begint al om 9:30 uur. Kom allemaal naar de intocht en geef de Sint een warm welkom!

Programma Intocht Sinterklaas

Zaterdag 18 november 2023: 

10:00 uur Aankomst Stoomboot uit Spanje aan de IJsselkade t.h.v. het van Heutszplein
10:20 uur Welkom Sinterklaas op podium
10:40 uur Start route door Oudestraat en Geerstraat 
12:00 uur Einde ochtend programma binnenstad
13:00 uur Start middagprogramma Hanzewijk
13:30 uur Aankomst Sinterklaas Hanzewijk
14:15 uur Vertrek Sinterklaas met muziek-strooipieten binnenstad Kampen (start Buitenkade)
16:30 uur Einde middagprogramma

* Er is een gebarentolk aanwezig tijdens het voorprogramma en het podiumprogramma met Sinterklaas. Ook is er een speciale plek voor kinderen in een rolstoel vlakbij het podium. Daarnaast zijn er glutenvrije pepernoten voor kinderen met een allergie. Zie het bericht hieronder.

Zo wordt de intocht voor alle kinderen een FEEST! 

Volg Sint in Kampen ook op FACEBOOK of INSTAGRAM

poster Poster

ELKE ZATERDAG: Sinterklaas en de pietenband in de binnenstad

Sinterklaas zet de binnenstad op z'n kop! Samen met de pietenband maakt Sint elke zaterdag een rondgang door de Oudestraat en de Geerstraat. Wist je dat Sint ook al zijn cadeautjes het liefst in Kampen koopt? Gewoon omdat hier de leukste cadeautjes te vinden zijn.

Lees meer
pieten pieten

Koopavond: met Sinterklaas en de pietenband

Kom gezellig Sinterklaasinkopen doen tijdens de koopavonden. Sinterklaas en de pietenband maken er een feestje van! Geniet van de muziek, geef de Sint een handje en wie zoet is krijgt natuurlijk lekkers...Wist je dat Sint ook al zijn cadeautjes het liefst in Kampen koopt? Gewoon omdat hier de leukste cadeautjes te vinden zijn.

Lees meer
sint en piet piet
glutenvrij glutenvrij

Glutenvrije pepernoten tijdens de intocht van Sinterklaas  

Dit jaar zijn er speciale Pieten die Sinterklaas, tijdens de intocht op 18 november, helpen met het uitdelen van gluten- en lactosevrije pepernoten aan kinderen met een glutenallergie. 

De twee Pieten hebben een groen/zwart pietenpak aan en dragen een schort met het logo van de Glutenpiet erop. Je kunt deze Pieten haast niet missen, want ze zijn vanaf afstand al te zien omdat ze een groene en witte heliumballon aan het pak hebben zitten. 

Hoe weten de Pieten aan wie ze de gluten- en lactosevrije pepernoten kunnen uitdelen?

Daar heeft Sint een oplossing voor gevonden: een vlaggetje met de Glutenpiet erop. Deze vlaggetjes zijn tot uiterlijk donderdag 16 november a.s. op te halen bij onderstaande afhaalpunten in Kampen:

Intertoys - Oudestraat 61

Multivlaai - Oudestraat 1

Het Speelhuys - Geerstraat 25

Outdoorspeelgoed - Zambonistraat 4b

 Op de intochtdag zelf zijn de vlaggetjes op te halen in het vak ‘minder validen’ naast het podium.

Contact

Heb je vragen over het programma of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met de organisatie door een e-mail te sturen naar: sinterklaasorganisatiekampen@gmail.com

Mail ons!
pieten pieten

Vrijwilligers gezocht!

Sint kan niet zonder jou en jouw enthousiasme
Draag je Sint een warm hard toe? Dan kan je je aanmelden als vrijwilliger. Er zijn heel wat vrijwilligers nodig bij de organisatie van dit geweldige kinderfeest!

Meer informatie of aanmelden? Stuur een e-mail naar: sinterklaasorganisatiekampen@gmail.com

Mail ons!
sint sint

Parkeren

Kom je naar Kampen met de auto? Er zijn in en rondom de stad genoeg parkeerplekken, gratis of betaald, waar je je auto kwijt kunt. Alles is daarmee bereikbaar op loopafstand. 

Let op: Op het Van Heutszplein geldt een parkeerverbod van 17-11-2023 17:00 uur t/m 18-11-2023 13:00 uur.

Parkeren

Bereikbaarheid

Met de auto

Vanuit het noorden via de N50 vanuit de richting Emmeloord
Volg de N50 richting Kampen, neem afslag Kampen. Ga rechtdoor over de Flevoweg, na de tweede rotonde neemt u de eerste afslag linksaf. Rijd helemaal rechtdoor, aan de linkerhand tref je het gratis parkeerterrein P-Buitenhaven. Ook is het mogelijk om in de buurt van de Stadsgehoorzaal betaald te parkeren.

Vanuit Zwolle
Volg de N50 richting Kampen, neem afslag Kampen. Ga rechtdoor over de Flevoweg, na de tweede rotonde neem je de eerste afslag linksaf. Rijd helemaal rechtdoor, aan de linkerhand tref je het gratis parkeerterrein P-Buitenhaven. Ook is het mogelijk om in de buurt van de Stadsgehoorzaal betaald te parkeren.

Met de trein

De stad Kampen, en ook het prachtige buitengebied is goed bereikbaar met de trein. Kies 'Station Kampen' als bestemming. En als je dan op het station aankomt, vergeet dan niet te genieten van het mooiste stadsfront van Nederland. Klik op de volgende link om de reis naar Kampen te plannen: https://www.ns.nl/stationsinformatie/kpn/kampen Je kunt Kampen ook bereiken via station Kampen Zuid. Neem dan de bus naar het centrum.

Met de bus

De bus brengt je ook waar je zijn moet in Kampen. Op OV9292.nl vind je alle busreizen naar Kampen. Klik op de volgende link: https://9292.nl/kampen/bushalte-station

SPONSOREN GOUD

Dank voor jullie sponsoring!

Sponsoren Zilver

Dank voor jullie sponsoring!

Sponsoren Zilver

Dank voor jullie sponsoring!

Sponsoren Zilver

Dank voor jullie sponsoring!

Sponsoren Brons

Dank voor jullie sponsoring!

Sponsoren Brons

DANK VOOR JULLIE SPONSORING!

Deel deze pagina

twitter logo facebook logo linkedin logo